NA REDU STARIJI I KRONIČNI BOLESNICI

Galerija(FOTOGALERIJA) Na Zametu danas cijepljene stotine građana; Pogledajte kako je proteklo prvo masovno cijepljenje u Rijeci!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ je u suradnji s Domom zdravlja PGŽ organizirao prvo masovno cijepljenje u Sportskoj dvorani Zamet što je uvod za ono što će slijediti ubuduće kad budu dostupne veće količine cjepiva

“Danas je planirano cijepljenje 500 građana Rijeke i riječkog prstena. Svaka od naših 100 ordinacija je uputila 5 pacijenata na cijepljenje u točno određeno vrijeme. Na cijepljenje su upućeni građani stariji od 65 godina i kronični bolesnici. Cijepljenje se provodi i preko tjedna na dva punkta na Zametu i Vežici, kao i na ostalih 18 punktova na području županije“ rekao je ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič.

Vladimir Mićović (Foto: Mateo Levak/Riportal

Ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović istaknuo je kako su naši stariji sugrađani već dosta procijepljeni, što govori i udio starijih među zaraženima koji je relativno nizak:

„Tu brzinu cijepljenja želimo ubrzati do maskimuma i upravo zato i pripremamo ovakve punktove kao što je zametski punkt. Bitno je napomenuti kako ljudima koji su danas procijepljeni prvom dozom, potrebno 15-20 dana kako bi imali odgovorajući učinak cijepljenja i zaštitu od zaražavanja. A svi znamo kako je procijepljvanje jedna od ključnih strategija borbe protiv epidemije COVID-19“ zaključio je Mićović.

„Danas smo započeli cijepljenje na novom lokalitetu u Sportskoj dvorani Zamet koja ima šest cijepnih punktova te smo zadovoljni načinom odvijanja cijepljenja, bitno je da se ne stvaraju gužve. Kako bude cjepiva više na raspolaganju, tako ćemo nastaviti cijepiti na svim ovim dosadašnjim punktovima, uključujući i dvoranu Zamet“ istaknuo je glavni epidemiolog Dobrica Rončević.

Dobrica Rončević (Foto: Mateo Levak/Riportal

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji je 97 novooboljelih, 53 su ozdravljene osobe, dok je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti 568. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 628 uzoraka.

Više u VIDEOPRILOGU: