PLANIRANO JE CIJEPLJENJE 500 GRAĐANA

U Centru Zamet danas počelo prvo masovno cijepljenje Riječana!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Planirano je cijepljenje 500 građana Rijeke iz riječkog prstena a koristi se Pfizer/BioNTech cjepivo

Prvo masovno cijepljenje građana protiv koronavirusa u Rijeci počelo je u subotu ujutro u Centru Zamet u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i županijskog Doma zdravlja.

Planirano je cijepljenje 500 građana Rijeke iz riječkog prstena a koristi se Pfizer/BioNTech cjepivo.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Vladimir Mozetič rekao je da je svaka od sto ordinacija obiteljske medicine uputila po pet svojih pacijenata na cijepljenje u Centar Zamet, svakoga u točno utvrđeno vrijeme. Predviđeno trajanje cijepljenja u subotu je pet sati.

FOTOGALERIJU možete pogledati OVDJE!

Na području Primorsko-goranske županije građani se cijepe i na drugim cijepnim točkama, a za neke pacijente je omogućeno cijepljenje i u ordinacijama liječnika opće prakse zbog teritorijalnih specifičnosti županije, dodao je.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović rekao je da se tijekom prvog masovnog cijepljenja u Centru Zamet žele steći iskustva za sljedeće akcije, kada se očekuje da bi se moglo pozivati i više građana. “Želimo to obavljati što brže i kvalitetnije”, istaknuo je.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Mićović je naveo da je cilj što prije procijepiti starije građane, jer pogoršanje epidemiološke situacije u županiji posljednjih nekoliko dana upozorava.

“Očito se pojačala lokalna transmisija virusa, udjel pozitivnih testova je porastao s osam na 14 posto i više je mladih među zaraženima. Nadamo se da neće doći do znatnijeg povećanja”, kazao je ravnatelj NZJZ.

Istaknuo je kako je važno da je više od 80 posto zdravstvenog kadra u županiji prihvatilo cijepljenje, jer njihova dobra procijepljenost donosi sigurnost.

Glavni epidemiolog županijskog NZJZ Dobrica Rončević izrazio je nadu da će uskoro stići veće količine cjepiva, pa bi tada i kapaciteti dvorane u Centru Zamet bili u punoj funkciji.

Rekao je da je sad na području županije cijepljeno oko 10 posto starijih građana u drugoj fazi. Naime, liječnici imaju oko 450 pacijenata po timu obiteljske medicine, a procijepili su do 50 svojih pacijenata. ”

Ta dinamika još nije zadovoljavajuća, ali se nadamo da će cjepiva do kraja ožujka biti više, zaključio je Rončević.(Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari