VRIJEDNE RUKE

(FOTOGALERIJA) Ne, nisu manekenke! Restauratorice tvrtke Terracotta obnavljaju fasadu opatijskog hotela Kvarner!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Djelatnice tvrtke Terracota zajedno s muškim kolegama rade na restauriranju fasade slavnog opatijskog hotela Kvarner

Nastavlja se uređenje opartijskog hotela Kvarner. LRH ovim projektom uređenja želi hotel Kvarner vratiti u prvobitno i povijesno stanje. Uređenje uključuje između ostalog restauraciju svih skulptura i ornamenata na fasadi hotela te ponovno puštanje u pogon i korištenje terasa iznad Kristalne dvorane.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Upravo na tom poslu naš fotograf zatekao je vješte restauratorice tvrtke Terracotta koje zajedno s muškim kolegama rade na restauriranju fasade ovog slavnog opatijskog hotela. Vremenske prilike im (ne)idu na ruku, nije prevruće ali povremeno kiši, što nije njajpogodnije za njhovo složeni zahvat restauriranja ornamenata na fasadi.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon dovršetka radova, hotel bi trebao predstavljati novi standard kvalitete luksuznog hotela s 5 zvjezdica superior na području Istre i Kvarnera. Društvo LRH je upoznato sa svim rokovima vezanim uz dovršetke radova, a radove na hotelu provodi sukladno rješenju konzervatorskog ureda u više faza.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Podsjetimo, Remisens Premium Hotel Kvarner (4*) u Opatiji prvi je hotel na jadranskoj obali, u potpunosti renoviran 2014. godine!

Izgrađen je 1884. godine, a njegova arhitektura slovi kao sinonim za eleganciju i profinjenost opatijskih hotela.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Remisens Premium Hotel Kvarner smatra se začetnikom turističke tradicije ovoga kraja te je tijekom povijesti ugostio mnoge slavne ličnosti poput austrijskog cara Franje Josipa I i plesačice Isadore Duncan.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Smješten u blizini najpoznatijih opatijskih znamenitosti, Remisens Premium Hotel Kvarner nudi izvrstan smještaj na Opatijskoj rivijeri.

Hotel je 2014. godine u cijelosti renoviran i kategoriziran sa četiri zvjezdice izašao na tržište u najljepšem izdanju od svog postanka. Sada posluje u skladu s visokim standardima koje uvjetuje pripadnost Remisens Premium hotelima.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Arhitektura Remisens Premium Hotela Kvarner u neoklasicističkom stilu zaista je nešto posebno. Fasada je renovirana prema izvornom izgledu. Veliki prozori pružaju čudesan pogled na more, a interijer s mnoštvom detalja podsjeća na slavnu prošlost ovog hotela. Vanjska terasa dominira okruženjem uz obalno šetalište Lungomare. Remisens Premium Hotel Kvarner odiše poviješću i profinjenošću.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari