TURIZAM I KORONA

Županijski stožer civilne zaštite traži upute za postupanje s turistima pozitivnima na COVID-19

Na sjednici  Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije razmatrano je pitanje provedbe turističke sezone u PGŽ u okolnostima mjera protiv COVID-19

Uz članove Stožera predvođene načelnikom i zamjenikom župana Markom Boras Mandićem na sjednici su aktivno sudjelovali i predstavnici Turističke zajednice Kvarnera, Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – Područni ured u Rijeci.

Nakon provedene rasprave donijeti su zaključci koji će biti upućeni Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske. Županijski stožer predlaže nacionalnom da izradi uputu o postupanju s turistima koji su pozitivni na COVID-19 i turistima koji nisu pozitivni na COVID-19, a moraju biti u samoizolaciji i nemaju mogućnost repatrijacije, na način da se u takvim slučajevima za njih osigura primjeren smještaj na razini turističke destinacije Kvarnera.

Također je na inicijativu Turističke zajednice Kvarnera, upućen prijedlog  Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, Ministarstvu turizma Republike Hrvatske i Hrvatskoj turističkoj zajednici da omoguće povezivanje podataka iz obrasca entercroatia.mup.hr, kojeg gosti popunjavaju prije dolaska u Hrvatsku (ili na samoj granici) i epidemioloških službi, kako bi se u suspektnim slučajevima moglo efikasno reagirati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari