(FOTOGALERIJA) Noć kakvu Rijeka još nije doživjela! Pogledajte kako su se Riječani zabavljali u noći proglašenja EPK!

Foto: Petar Fabijan

Velikom svečanom proslavom koja je trajala 24 sata, Rijeka je 1. veljače i službeno preuzela titulu Europske prijestolnice kulture i time započela možda i najvažniju, ali svakako najzanimljiviju kulturnu godinu u svojoj povijesti

Cijeli grad disao je kao jedno, od ranog jutra. Opera industriale bila je kulminacija večeri u kojoj je Rijeka najavila kojim vrijednostima se predstavlja Europi 2020. i koje vrijednosti suvremenoj Europi donosi.

Riječku je cjelodnevnu svečanost pohodilo više od 30 tisuća ljudi, od toga je sama, Opera industriale, okupila 20.000 ljudi na gatovima Riječke luke. Sloboda, Tolerancija, Antifašizam i Ljubav samo su neke od poruka kojima je završila središnja svečanost.

(FOTO) Opera industriale pretvorila Riječku luku u zadivljujuću pozornicu i uvela Rijeku u godinu Europske prijestolnice kulture

(VIDEO) SPEKTAKL! Nikad ranije viđenim vatrometom u Rijeci završen program otvorenja Rijeke EPK

(FOTO, VIDEO) Rijeka i na svečanom otvorenju EPK “iskočila” iz protokola: U “Zajcu” obilje “zabavne” kulture!

(VIDEO) Poslušajte sjajne zborske pjevače na koncertu u – Riječkoj ribarnici!

(FOTO, VIDEO) EPK čarolija na Korzu: Rasplesani defile oduševio Riječane i goste!

(FOTO) RIJEKA SE BUDI KAO EPK: Riječani stazom dugom 232 metra krenuli iz prošlosti u budućnost, u godinu Europske prijestolnice kulture!

Program se nastavio do jutra u brojnim klubovima, kafićima i koncertnim prostorima.

Bio je to dan nakon kojeg ništa više nije isto. Dan u kojem je Rijeka pokazala zašto nosi titulu Europske prijestolnice kulture.

Photo by Petar Kurschner

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari