(FOTOGALERIJA) OMIŠALJ: Na JANAF-ovom Terminalu svečano pušten u rad novi pogon

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Vrijednost ove investicije kreće se oko 280 milijuna kuna

Tvrtka JANAF danas je na Omišlju pustila u rad rekonstruirane i novoizgrađene spremničke prostore za sirovu naftu i naftne derivate, a vrijednost ove investicije kreće se oko 280 milijuna kuna.

Ovo značajno ulaganje u kapacitete terminala u Omišlju pozdravio je župan Zlatko Komadina te rekao kako je JANAF dokaz da i država kao vlasnik može biti dobar gospodar.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

“Ova se kompanija bavi transportom i skladištenjem naftnih derivata pa ne vidim razlog da se ne bave i transportom ukapljenog prirodnog plina i da država EU sredstva usmjeri upravo u JANAF koji je primjer uspješnog, ekonomski i ekološki odgovornog poslovanja, za razliku od projekta plutajućeg LNG-a koji nije ništa od toga”, rekao je župan.

Ministar državne imovine Goran Marić i predsjednik uprave JANAF Dragan Kovačević otvorili su nove pogone na JANAF-ovom terminalu u Omišlju. Nazočili si župan Zlatko Komadina i načelnica opcine Omišalj Mirela Ahmetović, uz mnogobrojne druge uzvanike.
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U sličnom je tonu govorila i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović te istaknula da je JANAF primjer da država može po zakonima ostvarivati svoje investicije i kad se govori o strateškim interesima.

“Po mojim saznanjima JANAF i danas posluje u skladu sa prostornim planovima no žalosti da je općina Omišalj najveća luka u Republici Hrvatskoj upravo zahvaljujući ovom terminalu od kojeg ne dobiva ništa osim mnoštvo brodova koji sa sobom i svašta nose. Tvrtka JANAF je smetnja turističkom razvoju općine Omišalj ali posluje u zakonskim okvirima i vjerujem da će se društvena odgovornost JANAFA koju proklamira ipak odraziti i na općinu Omišalj”, poručila je Ahmetović.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik Uprave JANAFA Dragan Kovačević rekao je da s dovršetkom ove investicije ukupni spremnički kapaciteta Terminala u Omišlju sada iznosi 1,94 milijuna metara kubnih.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari