(FOTOGALERIJA) OVDJE SVI OZDRAVE! Pogledajte što sve nude obnovljeno lječilište Veli Lošinj i novi Centar zdravlja Magnolija

U Lječilištu Veli Lošinj održana je svečanost otvorenja novouređenog Centra zdravlja Magnolija

Uz prigodni program u kojem su nastupala djeca OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Područne škole Veli Lošinj, u Lječilištu Veli Lošinj održana je svečanost otvorenja novouređenog Centra zdravlja Magnolija.

“Kapitalni projekt Primorsko-goranske županije „Revitalizacija Lječilišnog centra Veli Lošinj“ jedan je od najvećih investicijskih zahvata u objekte zdravstva”, istaknuo je župan Zlatko Komadina.

Dodao je kako ova ulaganja imaju za cilj brendiranje same ustanove, otoka Lošinja ali i regije Kvarner kao destinacije zdravstvenog turizma.

Uzvanicima su se pored župana Zlatka Komadine obratili ministar turizma Gari Cappelli, državni tajnik ministarstva zdravstva prim. Željko Plazonić dr. med., gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić i ravnateljica Lječilišta Veli Lošinj Renata Žugić.

“Mi smo u svim našim zdravstvenim ustanovama digli razinu usluga prevencije, u obje thallassotherapije, Psihijatrijskoj bolnici na Rabu i ovdje na Lošinju tako da smo po uslugama zdravstvenog turizma danas najrazvijenija hrvatska županija. Slijedi još uređenje parka oko Lječilišta kao i prostora kuhinje u što kao Županija planiramo uložiti još oko 10 milijuna kuna, a sama ustanova nastavit će ulaganja u kvalitetu smještajnih kapaciteta”, istaknuo je župan.

Rekonstrukcijom i nadogradnjom medicinskog trakta s hidroterapijom završena je II. faza projekta vrijedna oko 17 milijuna kuna.

U rekonstruiranom objektu ustrojen je Centar zdravlja Magnolija u kojem će se pružati specijalističko-konzilijarne usluge dermatologije i venerologije, fizikalne medicine i rehabilitacije te fizikalne terapije. Rkonstruirani objekt sastoji se od podruma, prizemlja, prvog kata i potkrovlja. U potpunosti je prilagođen osobama s invaliditetom i europskim standardima uređenja medicinskih prostora te u cijelosti opremljen uredskom i potrebnom medicinskom opremom.

Nalazi se na rubnom području kompleksa Lječilišta Veli Lošinj (na rubu jedinstvenog gaja magnolija), a ukupna površina rekonstruiranog objekta Medicinski trakt s hidroterapijom je 1.763,18m².

“U rekonstruiranom objektu, Lječilište Veli Lošinj unaprijedit će svoje usluge u svim aspektima i snažnije se razvijati kao klimatsko lječilište s ciljem jačanja lječilišne djelatnosti i lječilišnog turizma te uspješnog poslovanja”, istaknula je ravnateljica Žugić te dodala da će se u Centru zdravlja Magnolija pružatI medicinske usluge uz korištenje prirodnih ljekovitih činitelja i postupaka fizikalne terapije s ciljem liječenja, očuvanja i unapređenja zdravlja te odmora.

Provodit će se programi liječenja dišnih putova i astme, programi liječenja alergija, programi liječenja oboljenja kože i poboljšanja stanja kože kroz dermatologiju i medicinsku kozmetologiju, programi liječenja psorijaze, programi rehabilitacije lokomotornog sustava, preventivni programi oboljenja kardiovaskularnog sustava, tretmani ublažavanja utjecaja stresa uz različite programe za povećanje otpornosti i regeneraciju organizma, usvajanja zdravih životnih navika i programi održanja vitalnosti za osobe treće dobi.

Foto: Pgž

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views