(FOTOGALERIJA) Ovo su najbolji inovatori PGŽ. Zaslužili su diplome i ugovore o bespovratnim sredstvima!

Zamjenica župana Marina Medarić podijelila je diplome i ugovore o bespovratnim sredstvima za najbolje inovatore Primorsko-goranske županije u 2019. godini

Praksa poticanja inovacija bespovratnim sredstvima putem javnog natječaja u Primorsko-goranskoj županiji započela je još 1995. godine. Do danas je tako odabrano i dodijeljeno 203 glavna priznanja te odobreno gotovo 3.500.000,00 kuna poticajnih sredstava za razvoj najboljih inovacija, istaknuto je na prijemu za inovatore na kojem su sudjelovali i pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar te članovi Povjerenstva za izbor najboljih inovacija.

Tom su prigodom istaknuli da od 369 inovacija sufinanciranih bespovratnim sredstvima PGŽ od 1995. do 2018., preko 270 inovacija je zaživjelo, odnosno 110 inovacija dospjelo je na tržište te su u funkciji u vlastitom obrtu ili trgovačkom društvu ili se proizvode za prodaju, ili su prodane nekom naručitelju, a za više od 160 inovacija izrađen je prototip.

Prema podacima Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo u razdoblju 1995.-2018. Primorsko-goranska županija u pravilu je na drugom mjestu po broju podnesenih prijava, s prosječno 40-ak prijava godišnje. Najveći broj prijava inovacija imaju zajednički Zagrebačka županija i Grad Zagreb.

Ovogodišnja sredstva u iznosu od 150.000,00 kuna podijeljena su temeljem ocjene Povjerenstva za izbor najboljih inovacija kojom je utvrđen redoslijed inovatora.
Prvu nagradu dobio je Dino Lemez s inovacijom Mjerač temperaturne stabilnosti krvne plazme, a među nagrađenim inovatorima su i Ivan Babić, Robert Stupčić, Damir Tarčuković, Tihana Kalčić, Stipan Orčić, Marcela Muschet, Ivan Šerek i Iva Ćulumović.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari