(RIJEČANIN TV) Od Igora do Marinka, upoznajte policajce s humanitarnog kalendara „Policajci-Riječki dečki 2020“!

Foto: Riječanin/Mateo Levak

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen humanitarni kalendar „Policajci-Riječki dečki 2020“, realiziran u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Udruge “Riječki dečki”

Riječ je o 24. izdanju humanitarnog kalendara „Riječki dečki“, a sva sredstva prikupljena njegovom prodajom bit će donirana Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka.

Na konferenciji za medije sudjelovali su Tomislav Dizdar, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske, Dunja Pavešić, idejna začetnica humanitarnog projekta i kalendara „Riječki dečki“ i predsjednica istoimene Udruge, Filip Gržinčić, autor fotografija kalendara „Policajci-Riječki dečki 2020“, prof. dr. sc. Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju KBC Rijeka – Dječje bolnice Kantrida te policijski službenici, sudionici i nositelji ovog humanitarnog projekta.

Ova Policijska uprava i policijski službenici sa zadovoljstvom su prihvatili poziv Udruge „Riječki dečki“ za suradnju i sudjelovanje u humanitarnom projektu, što je u svom obraćanju prisutnima istaknuo i načelnik Dizdar.

Rekao je kao je ovo pozitivna, dobra i lijepa priča koja prikazuje policijske službenike kao članove zajednice u kojoj žive i rade, koji kao i svi ostali građani žive svoje živote i bave se svojim hobijima. Kazao je kako je je ova Policijska uprava dosad u više navrata sudjelovala u humanitarnim akcijama i pomoći za potrebite, ali po prvi put sudjeluje na ovakav način u jednom humanitarnom projektu po čemu je i jedinstvena.

Predstavljajući kalendar „Policajci-Riječki dečki 2020“ Dunja Pavešić zahvalila se na suradnji te istaknula kako su policajci zanimljiva i intrigantna tema te kako mnogi dječaci žele biti policajci kad odrastu. Posebno je naglasila humanitarni cilj kalendara i nastavak suradnje s Dječjom bolnicom Kantrida.

U ovom humanitarnom projektu Policijska uprava sudjelovala je u troškovima tiskanja kalendara, dok je sve ostale poslove pripreme, realizacije i promocije obavila Udruga „Riječki dečki“.

Prof. dr. sc. Jelena Roganović, svima se zahvalila na pomoći izrazivši zadovoljstvo uključivanjem policije u humanitarni projekt. Donacija od prodaje humanitarnog kalendara namijenjena je nabavci malog bijelog robota, koji zamjenjuje dijete u učionici. Povezanost robota s djetetovim laptopom ili tabletom omogućuje mu da za vrijeme liječenja pratiti nastavu i bude u doticaju sa svojim razredom i nastavnicima. Prvi roboti ove vrste pojavili su se 2018. godine u Velikoj Britaniji, a cijena jednog je oko 30.000 kuna. Dječja bolnica Kantrida prva je u Hrvatskoj koja će ih nabaviti i koristiti što bi trebalo pomoći da i najteže bolesna djeca tijekom liječenja ostanu povezana sa svojom sredinom.

Suradnju s policijskim službenicima pohvalio je i fotograf Filip Gržinčić, također naglasivši humanitarni aspekt cijelog projekta. Istom se u svoje osobno ime i ime svojih kolega pridružio i policijski službenik kriminalističke policije Sanjin, kazavši kako im je bila čast što su izabrani i imali priliku sudjelovati u projektu koji ima za cilj pomoć bolesnoj djeci.

Na humanitarnom kalendaru „Policajci – Riječki dečki 2020“ sudjeluju policijski službenici koji svojim likom predstavljaju različite vrste policijskih poslova, ali i svoje hobije kojima se bave u slobodno vrijeme.

Pogledajte i VIDEOPRILOG RTL-a: