(FOTOGALERIJA) Predsjednik i članovi Vlade u Rijeci sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Uoči sastanka predsjednik Vlade sastao se s gradonačelnikom Grada Rijeke Vojkom Obersnelom

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedava 5. sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskome saboru, u utorak, 11. prosinca od 12 sati u riječkom Pomorskiomi povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (Guvernerova palača).

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Uoči sastanka predsjednik Vlade sastao se s gradonačelnikom Grada Rijeke Vojkom Obersnelom. Nakon sastanka, u 11.30 sati, ministrica kulture Nina Obuljen–Koržinek, ministar turizma Gari Cappelli i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel potpisali su ugovor o sursdnji na projektz Europska prijestolnica kulture – Rijeka 2020.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prvi sastanak u ovome formatu održan je u Zagrebu, 19. prosinca 2016. godine, radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Dogovorena je praksa redovitog usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja. Osim u Zagrebu, dosad su sastanci u ovome formatu održani u Požegi, Šibeniku i Varaždinu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na sastanku u Rijeci razgovara se o promjenama Zakona o sustavu državne uprave, razvojnim sporazumima i Fondu za sufinanciranje EU projekata na regionalnoj razini, upravljanju državnom imovinom te uspostavi sustava gospodarenja otpadom u upravljanju vodnim resursima.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon sastanka, u 15 sati, predviđeno je potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu uprave za projekt Optimizacije sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave, a potpisat će ga ministar uprave Lovro Kuščević, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari