(FOTOGALERIJA) REMEK-DJELO: Kostrenski umjetnik Edi Gustin dovršio rad na najvećem oslikanom spremniku u Hrvatskoj!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Spremnik 338-S-021 A Rafinerije nafte Rijeka odnedavno ima potpuno novi, očaravajući izgled!

S Jadranske magistrale između Kostrene i Bakra pogled odnedavno „puca“ na spremnik 338-S-021 A u novom ruhu – kostrenski umjetnik Edi Gustin dovršio ne naime rad na najvećem oslikanom spremniku u Hrvatskoj!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rafineriju nafte Rijeka sada krasi mural površine od gotovo 2000 m² na kojem se nalaze kostrenski motivi. INA je u suradnji s Općinom Kostrena započela realizaciju projekta oslikavanja.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Posla se prihvatio poznati lokalni umjetnik Edi Gustin, a po završetku murala koji je i osmislio, navedeni spremnik postao je najveći oslikani spremnik u Hrvatskoj.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Mural krase kostrenski motivi poput mjesne crkve Sv. Lucije, sidro kao simbol pomorstva i mirne luke kakva je Kostrena. Motiv koji prevladava je brod od papira koji čini vezu između pomoraca i umjetnosti. Napredak i kretanje ovoga kraja označavaju kotači i zupčanici, kao i kostrenski dimnjak koji pozicionira mjesto u pogledu promatrača s morske strane“, objasnio je autor murala na Ininom spremniku Edi Gustin.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

A kako njegovo dovršeno remek-djelo izgleda, pogledajte u našoj fotogaleriji!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari