(FOTOGALERIJA) GOLUBNJAK KOD LOKAVA: Evo kako je bilo na 19. susret umirovljenika Primorsko-goranske županije

Čak 35 umirovljeničkih udruga s područja Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske, Karlovačke i Zagrebačke županije sudjelovalo je u 19. susretu umirovljenika Primorsko-goranske županije koji je nakon tri godine održavanja na Platku iznova vraćen u šumu-park Golubnjak

Devetnaesto druženje službeno je u ime Primorsko-goranske županije otvorio zamjenik župana Petar Mamula poručivši okupljenima kako zaslužuju u najmanju ruku biti nagrađeni kroz poštene mirovine koje mogu osigurati miran život.

Bilo je prijavljeno 1277 sudionika a natjecati se moglo u igranju karata, šahu, visećoj kuglani, nabacivanju kolutova te pikadu.

Nazočne je u ime Matice umirovljenika PGŽ pozdravio predsjednik Josip Matković da bi potom Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske, u pozdravnoj riječi progovorila o brojnim poteškoćma građana treće životne dobi naglasivši kako su prosječne mirovine još uvijek na liniji siromaštva.

U ime domaćina nazočne je pozdravio Boris Crnković, predsjednik Udruge umirovljenika Lokve, a potom je pljesak izmamio načelnik Općine Lokve Toni Štimac porukom kako je Općina Lokve prijatelj djece, a bez problema se može proglasiti i prijateljem umirovljenika.

Nakon pozdravnih riječi uslijedio je prigodni zabavni program kojeg je vodila goranska novinarka Slavica Kjajić i u kojem su nastupili KUD „Halubjan“ Udruge umirovljenika Viškovo, klapa „Nono“ Udruge umirovljenika Krk, grupa „Norma Aqua Vita“ s područja Bujštine, Ženska grupa „Sunce“ Udruge umirovljenika Crikvenice, zbor „Zlatne godine“ Udruge umirovljenika Grada Pule, Udruga umirovljenika Grada Rovinja, KUD „Rušnjak“ koji okuplja Rusine i Ukrajince na području PGŽ te VID „Bonaca“ udruge umirovljenika Grada Senja.

Foto: Facebook/F. Toić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari