(FOTOGALERIJA) Riječki policajci, građani i gradonačelnik Vojko Obersnel darovali krv

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U organizaciji Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave primorsko-goranske i Gradskog društva Crvenog križa Rijeka danas je u Policijskom domu u Rijeci održana četvrta akcija darivanja krvi u ovoj godini

U akciji je sudjelovalo 28 darivatelja, većinom policijskih službenika, nekoliko građana te djelatnika drugih tijela i institucija. Današnjoj akciji darivanja krvi u Policijskom domu u Rijeci pridružio se i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, koji je krv darovao 33. put, kazavši kako je lijep osjećaj pomoći nekome te pozvao sve Riječanke i Riječane da daruju krv jer krv nema zamjene.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Jednako razmišljaju i ostali darivatelji krvi pa je tako policijski službenik Branko Novak danas krv darovao 90. put, a umirovljeni pravosudni policajac Damir Šamanić, je na svoj 50. rođendan krv darovao 30. put.

Svojim hvalevrijednim i humanim činom darivatelji krvi danas su prikupili sveukupno 25 doza krvi te pomogli u spašavanju ljudskih života, darujući tako zasigurno jedan od najljepših blagdanskih darova.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Naredna akcija u organizaciji Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi ove Policijske uprave planirana je krajem ožujka 2020. godine.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave primorsko-goranske djeluje od 2000. godine. Predsjednica Aktiva je Lorena Marotti, policijska službenica iz Sektora policije ove Policijske uprave. Aktiv okuplja oko dvjestotinjak članova, ali se njihov broj stalno mijenja i povećava.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari