(FOTOGALERIJA) SAMO RIJEKA: Kažu da je ovo trenutno klimatski najopasnije mjesto u Europi!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Za danas je za riječko područje na snazi crveni meteoalarm. To je, inače, jedino područje u Europi u kojem je danas na snazi upozorenje najvišeg stupnja zbog vremenskih neprilika

“Očekuje se obilna kiša, ponegdje u kraćem vremenu. Moguće su bujične poplave! Osobito u Istri i na riječkom području”, upozorava Meteoalarm. Na snazi je i narančasto upozorenje zbog mogućih izraženih grmljavinskih nevremena.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Zbog obilne kiše i mogućih grmljavinskih nevremena diljem obale na snazi su narančasti i žuti alarm.

Danas navečer stiglo je i upozorenje zbog porasta vodostaja Rječine kod Martinova sela (OVDJE)

Jako nevrijeme oko 19 sati stiglo je do Istre. Kako javljaju lokalni portali, nevrijeme je donijelo grmljavinu, a očekuje se da će kroz idućih nekoliko sati pasti i velike količine kiše.

DHMZ je za danas izdao posebno priopćenje.

Mjestimice će biti obilnije oborine, izraženih pljuskova praćenih grmljavinom, pa bi u dane vikenda lokalno u gorju i na dijelu Jadrana moglo pasti i više od 100 litara po četvornom metru. Uz topljenje snijega te lokalno obilniju oborinu, moguć je i znatniji porast vodostaja nekih rijeka.

Osim oborina, poteškoća može biti i zbog jakog i olujnog juga zbog kojeg će more u subotu biti valovito i jače valovito, na otvorenom moru južnog Jadrana moguće i uzburkano. Uz premještanje ciklone te s visokim valovima, neke rive bi mogle biti poplavljene. Olujnog vjetra bit će i u gorju, a slabljenje se očekuje u nedjelju.

Početkom idućeg tjedna, uz pritjecanje hladnog zraka, u gorju će kiša postupno prelaziti u snijeg, oborina će biti sve manje, a prema sredini tjedna raste vjerojatnost za suha i sunčana vremena“, priopćili su.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari