NEVRIJEME U ISTRI STVORILO PROBLEME: Kišni rekord drži općina između Rijeke i Opatije!

Foto: Ilustracija (Pixsell)

Velika količina kiše obrušila se na Istru! Centar Pule noćas je bio pod vodom, izlili su se šahtovi, a u cijelom starom dijelu grada osjećao se jak i oštar miris kanalizacije

I dok se na riječkom području situacija s padalinama danas ujutro normalizira odnosno kiša je stala padati i nazire se sunce – nakon što je jučer obilna kiša dovela do porasta vodostaja Rječine (OVDJE) – u Istri problemi s porastom vodostaja.

Centar Pule noćas je bio pod vodom, izlijevaju se šahtovi, a u cijelom starom dijelu grada osjeća se jak i oštar miris kanalizacije, prenosi Glas Istre.

https://www.facebook.com/istramet/videos/613607522406803/

Subotu u Istri cijeli dan obilježavalo je oblačno vrijeme uz čestu kišu koje je palo u obilnijim količinama. Trenutno obilna kiša i dalje natapa istok Istre.

Kako javlja Istramet, do 21 sat gledajući posljednja 24 sata, najviše kiše palo je u Matuljima, 102 mm. U središnjoj Istri palo je uglavnom između 50 i 90 mm, dok su najmanje količine zabilježene na novigradskom području (19 mm) i u Puli (16 mm).

Uslijed obilne kiše nabujala je Pazinčica, a vodostaj postupno raste i u Pazinskoj jami.

https://www.facebook.com/istramet/videos/245800776344438/

Ozbiljna kiša natapa istok Istre, a oborinama još nije kraj. U Juranima kod Svete Katarine zabilježeno je 91 mm, Jurazinima 89 mm, Labinu 87 mm, Raklju 77 mm, te Čepićkom Polju 74 mm. Vodostaj Raše u naglom je porastu.

Prema portalu voda.hr., u 20 sati i 40 minuta vodostaj u Potpićanu iznosio je čak 589 cm što je u zoni izvanrednih obrana od poplave.

Obilna kiša nastavit će padati i u idućim satima. Istok Istre je u problemima, vjerojatno već lokalno ima bujica. Zapad je sukladno očekivanju većine modela uglavnom pošteđen jakih pljuskova.

Obilna kiša noćas nije zaobišla ni krajnji jug Istre. Meteorološka postaja u Medulinu bilježi 54 mm, a na Rtu Kamenjaku 50 mm.
Vijesti.hr
Foto: Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari