(FOTOGALERIJA) ŠKOLARCI PREPLAVILI SLATINU: Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Opatiji

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Opatije i okolice koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održana je na kupalištu Slatina. Osnovnoškolci iz Opatije zajedno s malim gostima iz Labina i Pazina preplavili su kupalište Slatina na Turneji radosti Plazma Sportskih igara mladih

Program je započeo nastupom mažoretkinja grada Opatije, a učenike, nastavnike i sve okupljene pozdravili su Emil Priskić, zamjenik gradonačelnika grada Opatije i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih.

Prilikom preuzimanja plakete Sportskih igara mladih kao zahvalu za suradnju, gospodin Priskić istaknuo je važnost provođenja ovakvih aktivnosti za djecu i mlade: ”Grad Opatija cijelu godinu podržava ovakve hvale vrijedne akcije, ali i samostalno razvija mnogobrojne programe za djecu i mlade.”

Zajedničkim paljenjem plamena koji su zapaliti Petra Deranja, dječja gradonačelnica Opatije, zamjenik gradonačelnika gospodin Priskić, Darko Matošković predstavnik Coca- Cola Hellenic, Tihana Butorac i Tomislav Gudić iz Plazma Sportskih igara mladih svečano je započela Turneja u Opatiji.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Opatije i okolice koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.  Pobjednici će se plasirali na državnu zavšnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja.

Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih u 2018., Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno s Organizacijskim odborom Plazma Sportskih igara mladih i u suradnji s partnerima pripremilo je veliku nacionalnu kampanju ”Zajedno više možemo – u akciji s policijom“.

Kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Predstavnici policijske uprave Primorsko- goranske- odjel prevencije, policijska postaja Opatija, javna vatrogasna postaja Opatije, gradsko društvo Crvenog križa Opatije i društvo Naša djeca Opatije educirali su djecu o važnosti ponašanja u prometu, štetnosti utjecaja alkohola, usvajanja zdravih stilova života i mnogim drugim vještinama.

Simulator vožnje motorom je bio ultimativi hit kao i pokazne vježbe oživljavanja, te puštanja vode iz vatrogasnog šmrka.

Coca- Cola kutak bio je orijentiran na nogometnu tematiku i pun okrijepe za sve, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode prikupljali su se u edukativnom kutku o reciklaži.

Nakon paljenja plamena Puli, Turneja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom travnja i svibnja u cijeloj Hrvatskoj.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održava se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr , Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari