(FOTOGALERIJA) SLAVLJE U VIŠKOVU! Udruga Halubajke proslavila 30. rođendan uz dodjelu priznanja i okupljanje svih generacija

Veselo, zabavno, razigrano, rasplesano – tako je bilo sinoć na svečanoj proslavi 30. rođendana Udruge Halubajke Viškovo koja je održana u sportskoj dvorani Osnovne škole Sveti Matej

Prepuno gledalište djece, roditelja, baka i djedova svjedočilo je atraktivnim nastupima svih generacija mažoretkinja, kako slavljenica iz Udruge Halubajke, tako i nekoliko gostujućih mažoret timova iz Primorsko-goranske županije – Bakra, Crikvenice, Kastva, Brešca, Rijeke, ali i iz ostatka Hrvatske jer su stigle članice Plesne skupine Ritmokracija te Mažoretkinje Dubrovčan iz Hrvatskog Zagorja.

Osim mažoretkinja, nastupilo je i nekoliko plesnih skupina. Za glazbeni dio programa bila je zadužena Limena glazba Marinići.

U prigodnom obraćanju predsjednik Hrvatskog udruženja mažoret timova Vlado Palac nije mogao sakriti oduševljenje brojem sudionica i posjetitelja na sinoćnjoj proslavi.

Čestitajući rođendan Halubajkama, uručio im je i priznanje – prigodnu statuu Hrvatskog udruženja mažoret timova za, kako je rekao, prvih 30 godina više nego uspješnog rada i odgajanja mnogih generacija mladih mažoretkinja.

Općinska načelnica Sanja Udović rekla je kako je posebno ponosna na članice Udruge jer su, osim u kulturnom životu Viškova, vrlo aktivne u svom humanitarnom radu pa je tako iza njih 18 humanitarnih božićnih revija koje su imale svrhu pomoći potrebitima u Općini Viškovo i šire, ali i tri velike humanitarne akcije na boćariji Marinići u suradnji s Boćarskim klubom Marinići.

Halubajke Viškovo redovito surađuju i s humanitarnim Udrugama Riječko srce i Dira Rijeka jer im je, uz ples, jedna od glavnih zadaća pružati kvalitetan primjer mladima u humanitarnom djelovanju i pomoći drugima.

Posebnu zahvalu načelnica je uputila Mariji Denić Zoranović koja je na čelu Udruge posljednjih 20 godina budući da je stotine djevojčica i djevojaka zainteresirala da im se pridruže i uvela ih u svijet plesa, putovanja, nastupa, maškara, druženja, zajedništva, pomaganja i humanitarnog rada.

Sinoćnja svečanost ostat će dugo u pamćenju počasnim članicama i članovima koji su nagrađeni medaljama za poseban doprinos i zalaganje u 30-godišnjem radu te zaslužnim pojedincima, institucijama i udrugama bez čije pomoći Halubajke ne bi danas bile to što jesu – tim, način života i ponos svog Halubja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari