(FOTOGALERIJA) TURISTIČKA PATROLA: Naši dragi Kantrida i Bivio “ušminkani” baš onako kako treba!

Foto: Riječanin/M. Levak

Nakon što smo obišli gradske plaže na istoku grada, vrijeme je da provjerimo kakvo je stanje na plažama na zapadu

Ukratko – vrlo uredno i privlačno, s time da je središtu grada bliža plaža Stadion Kantrida uglavnom puno posjećenija od Bivija koje je ipak malo udaljenije.

Plaži Stadion Kantrida gravitira naime i velik broj građana Zameta.

Zamećanima, posebno onima mlađima, nije nikakav problem za 5-10 minuta spustiti se “na noge” do plaže Stadion, tako da je ova plaža “krcata” kupačima praktički od jutra do mraka!

Upravo ovdje popularna su večernja pa čak i noćna druženja građana uz more, jer im je neusporedivo draže cijelu večer provesti na plaži nego u “užarenim” obližnjim neboderima i drugim stambenim zgradama.

Kupališni standard na obje je plaže vrlo dobar!

Građanima su na raspolaganju tuševi, kabine za presvlačenje, toaleti.

Koliko smo primijetili, čistoća na plaži održava se redovito, koševi za smeće se prazne u pravilnim intervalima, a protiv onih neurednijih  kupača koji ipak ostavljaju smeće iza sebe na plaži bori se i osoblje beach-bara Morski prasac.

Dosjetitili su se akcije koja je proteklih dana ostvarila uspjeh: za vrećicu prikupljenoga smeća ili čašu prikupljenih opušaka s plaže, beach bar časti čašom Tars pive!

EKO-VALUTA! U Rijeci hvalevrijedna akcija: skupi opuške s plaže, dobiješ pivo!

Plaža Bivio nudi možda nešto više komfora u smislu slobodnog mjesta za ručnike, no nekima će u oči upasti daleko veća površina “betonizirane” plaže što se neće dopasti onim ljubiteljima izvornog, prirodnog ambijenta bez upliva ljudske tehnologije.

Drugi će pak pozdraviti ravnu površinu na koju mogu postaviti ležaljku ili ručnik – iako će se vrlo brzo taj beton ugrijati do vrlo visokih temperatura!

I tu dolazimo do možda jedinog ali velikog problema na obje plaže: nedostatka hladovine.

I dok se na Biviju negdje kasno poslijepodne sunce ipak malo sakrije iza velike stijene na zapadnoj strani plaže te kupačima pruža toliko željenu zaštitu od jarkog sunca, na plaži Stadion Kantrida hladovine nema pa nema – osim ispod nekoliko mladica stabala koja se tek moraju razviti do svoga punog potencijala.

U našoj fotogaleriji možete pogledati kako su naše omiljene plaže izgledale ovih dana!

Foto: Riječanin/M. Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari