(FOTOGALERIJA) U Opatiji pred dovršenjem atraktivni nathodnik prema Amerikanskim vrtovima

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nathodnik pomalo futurističkih obrisa povezivat će središte Opatije s glasovitim opatijskim botaničkim vrtom

Na državnoj cesti D66 kroz Opatiju, odnosno na popularnije zvanoj Novoj cesti pred dovršenjem je izgradnja pješačkog mosta – nathodnika – koji će spajati središte Opatije s glasovitim opatijskim botaničkim vrtom. Radovi traju već tjedan dana, a čini se da će brzo biti privedeni kraju, na radost investitora, Grada Opatije, i olakšanje vozača jer je zbog montaže nathodnika promet tim dijelom Nove ceste proteklih dana tekao otežano i usporeno.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nathodnik je niknuo na spoju Rakovčeve ulice s Novom cestom i bit će najbrži prolaz do glasovitih opatijskih Ameriknaskih vrtova, povijesnog botaničkog vrta koji bi uskoro, obnovljen, trebao biti još privlačnija atrakcija za posjetitelje.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Terasasti Amerikanski vrtovi, ili po „opatijski” Merikanski vrtovi, zauzimaju površinu od približno 8.000 kvadrata i imaju bogatu povijest koja seže u prvu polovicu 20. stoljeća. Nsime, botanički vrt s pogledom na čitav Kvarner izgradio je 1926. godine Mađar imena Kuczor koji se obogatio kao trgovac u Americi pa su vrtovi i nazvani Amerikanski.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ova oaza zelenila dugo je godina bila zapuštena no u posljednje vrijeme se uz pomoć Ministarstva turizma i Grada Opatije počelo intenzivnije razmišljati o revitalizaciji prostora koji bi lako mogao prerasti u još jednu uređenu atrakciju i adut turističke Opatije.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari