(FOTOGALERIJA) U Rijeci svečano otvoren “Neboder za ptice” sa 160 ptičjih “stanova”

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Danas u podne na Plumbumu je predstavljena skulptura od metala i drva “Neboder za ptice” sa 160 ptičjih stanova

Skulptura visoka 11 metara postavljena je unutar kompleksa Dvorane kulture “Joga u svakodnevnom životu” i Dharma hostela.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Iako je namjera da ga doista koriste price, skulptura je umjetnička intervencija u prostoru beogradskog umjetnika Vladimira Perića Talenta.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Skulptura je svečano otvorena danas u 12 sati uz prigodan program u organizaciji Hostela Dharma i Dvorane kulture “Joga u svakodnevnom životu”.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Pri gradnji su korišteni materijali obrtnika koji su, nakon propadanja tvornice Vulkan, naselili područje tzv. Vulkanovog naselja.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Održivost i stopljenost s okolišem ogleda se i u odabranoj mikrolokaciji. Naime, ptice i pčele koje su za vrijeme aktivnog rada tvornice u velikom broju napustile područje, sada se vraćaju zbog održavanja zelenih površina oko hostela Dharma.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Ova umjetnička intervencija dio je ciklusa umjetničkih intervencija u javnom prostoru Izvrnuti džep riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, kao dio programa Europske prijestolnice kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari