(FOTO&VIDEO) BLAGDAN SV. NIKOLE: Riječani navalili na Ivanove i Zoranove ribice!

Tradicionalno povodom blagdana sv. Nikole Riječanima je danas prijepodne na Trgu Republike Hrvatske dijeljena besplatna frigana riba

Već i prije 10 sati, za kada je zakazana podjela ribe povodom blagdana Svetog Nikole zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i djece, ispred poduljeg štanda na Trgu Republike Hrvatske okupio se popriličan broj Riječana i gostiju koji su se već ranije informirali kada će se i gdje nastaviti ovaj poznati riječki običaj darivanja slasnog zalogaja. Ipak, nikakve gužve i nedajbože nereda nije bilo, svi su strpljivo pričekali na svoj red pa je do podne podijeljeno oko 600 obroka srdelica i pišmolja.

IMG_9012

Najveći „teret“ ovo lijepog riječkog običaja podnijeli su „majstori od friganja“ Ivan i Zoran koji su imali zadatak pripremiti oko 60 kilograma srdela i 30 kilograma pišmolja. Sve su do podne odradili sa smiješkom i na zadovoljstvo onih koji su ribu i degustirali.

– Srećom, ovaj prosinac je dosta topliji od prosjeka, a eto danas je zasjalo i sunce, tako da nam uopće nije bilo teško frigati na otvorenom. Dapače, bilo nam je zadovoljstvo usrećiti ove ljude koji su poželjeli degustirati malo ribe povodom blagdana sv. Nikole – uglas su nam rekli nasmijani Ivan i Zoran.

IMG_9011

Podjelu ribe građanima povodom blagdana Svetog Nikole organizirao je Apostolat mora uz podršku Grada Rijeke i tvrtke Promocija d.o.o., a ribu je već tradicionalno donirala tvrtka Ugor d.o.o.. Kkruh i pripremu ribe omogućila je tvrtka Promocija d.o.o.

Podjela friganih ribica dio je trodnevnog bogatog programa obilježavanja blagdana Svetog Nikole zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i djece, kojeg je pripremio Apostolat mora Riječke nadbiskupije uz suradnju Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj