(FOTO&VIDEO) MALI RIJEČANI UŽIVALI: Riječkim Korzom sinoć vladali akrobati, žongleri, klaunovi…

Mlade je posebno oduševila prezentacija akrobatskih vještina članova udruge Ri-Run koja se, između ostaloga, bavi primicanjem „parkoura“

Atraktivna „Urbana uvertira u Riječke ljetne noći“ jučer je od 18 do 21 sat na Korzu i pozornicama na okolnim trgovima privukla pažnju mnogobrojnih Riječana i gostiju, a ponajviše djece i mladih.

U programu u organizaciji Grada Rijeke sudjelovali su, između ostalih, zagrebački kolektiv Cirkorama koji se bavi promicanjem cirkuske umjetnosti kroz edukacije, predstave, performanse, ulične akcije i različita događanja. Njegovi osnivači su među prvima, kao dio neformalne skupine Nova loža lude mame Autonomnog kulturnog centra Attack!, doveli žongliranje i hodanje na štulama na ulice hrvatskih gradova.

Prolaznike na Korzu zabavljali su i članovi Triko cirkus teatra profesionalne neovisne kazališne družine koja djeluje već dugi niz godina a glavni stilski izraz koji koriste u gotovo svim predstavama je suvremeni cirkus.

IMG_2061

Mlade je posebno oduševila prezentacija akrobatskih vještina članova udruge Ri-Run koja se, između ostaloga, bavi primicanjem „parkoura“, vještine kretanja koja pojedincu omogućava da se kreće kroz prostor na što brži i kreativniji, a samim time i najefikasniji mogući način, neovisno o preprekama koje mu se nađu na putu. To je prirodna metoda treniranja koja na izrazito zabavan i oslobađajući način omogućava svakome da istraži zaboravljeni potencijal tijela. Ovoga puta, vižljasti članovi Ri-Run udruge prikazali su publici zavidne tjelesne sposobnosti skačući akrobatski s improvizirane pozornice na strunjače.

gradska glazba trsat

U glazbenom dijelu programa sudjelovala je Gradska glazba Trsat koja je itekako “podigla” atmosferu na Korzu.

Bilo je u Rijeci stoga jako živo i zanimljvo, posebno djeci i mladima. Kako je sve to izgledalo pogledajte u priloženim videosnimkama i na fotografijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari