(FOTO&VIDEO) SAMO U RIJECI: Čudesni skokovi akrobata na dasci u snježnoj areni uz samo more

Osmom Carnival Snowboard Sessionu nije mogla nauditi ni dosadna kišica – vratolomije „ridera“ su i ove godine izazvale veliko zanimanje  publike

Oko 150 kubika snijega dopremljenog s Platka izdržalo je sve „nalete“ kiše i za vratolomne skokove raspoloženih bordera iz Njemačke, Slovenije, Austrije i Hrvatske koji su se cijelo subotnje popodne u sklopu Riječkog karnevala natjecali za naslov pobjednika 8. Carnival Snowboard Sessiona.

CSS 2016_1

Predvečer su završnicu natjecanja izborili Nejc Pucko, Felix Widnig, Luka Jasenko, Erik Harc, Matic Zavodnik, Thomas Vielgut, Jaka Valent i Nejc Ferjan. Spektakl i pomalo nestvarni ambijent natjecanja na snijegu, na Gatu Karoline Riječke uz samo more, i ove su godine uz arenu privukvli tisuće znatiželjnika, posebno najmlađe. Malene oči upijale su svaki pokret bordera, i nema sumnje da se među nekima od malenih gledatelja kriju budući prvaci ove zahtjevne vještine – bordanja.

Najuspješniji natjecatelji 8. Carnival Snowboard Session proglašeni su noćas kasno u Harteri gdje je zbog lošeg vremena i kiše prebačen i glazbeni dio programa.

Fotografije: Arsen Miletić

CSS 2016_5

REZULTATI: Nejc Ferjan odnio pobjedu na Carnival Snowboard Session-u

Finale Carnival Snowboard Session-a su i ove godine pomeli Slovenci s osvojenih prvih pet mjesta. Nagradni fond od 1.200 € podijelili su Nejc Ferjan (prvo mjesto), Nejc Pucko (drugo mjesto) i Matic Zavodnik (treće mjesto).

Hartera_Proglašenje pobjednika

Suci, u sastavu Vid Barić i Matija Dukić, su teško donijeli odluku jer su vožnje ridera u austrijsko-slovenskom finalu bile na visokom nivou. Posebno teško je bilo donijeti odluku između najboljih četvero. Prvoplasirani Ferjan je pokazao tehnički najzahtjevnije trikove i dominirao na svim elementima. Pucko se izdvojio agresivnom i čistom izvedbom trikova, a stil vožnje doveo je Zavodnika na treće mjesto.

Drugo mjesto_Nejc Pucko

Na stazi je svoje umijeće pokazalo 12 snowboardera. Nakon kvalifikacijskih vožnji u finale su ušli: Nejc Ferjan (SLO), Erik Harc (SLO), Luka Jasenko (SLO), Nejc Pucko (SLO), Jaka Valant (SLO), Thomas Vielgut (AUT), Felix Widnig (AUT) i Matic Zavodnik (SLO).

Jonathan

Glazbeni dio programa je zbog kiše preseljen Harteru gdje je održano proglašenje pobjednika. U bivšoj riječkoj tvornici papira nastupili su pobjednici posljednjeg RI rocka band EXA, krčki band Buco i Kalašnjikovi, riječki punkeri Krešo i Kisele Kiše, Jonathan, DJ Rotten i Sven Nalis.

CSS 2016_8

Poredak natjecatelja

1 Nejc Ferjan Slovenija
2 Nejc Pucko Slovenija
3 Matic Zavodnik Slovenija
4 Erik Harc Slovenija
5 Jaka Valant Slovenija
6 Felix Widnig Austrija
7 Luka Jasenko Slovenija
8 Thomas Vielgut Austrija
9 Marian Juvan Austrija
10 Domagoj Miro Miloslavić Hrvatska
11 Riječka Maškara Hrvatska
DNF Aljoša Krivec Slovenija
DNS Ana Rumiha Hrvatska
DNS Darko Kastratović Srbija
DNS Alen Maleković Hrvatska
DNS Mario Veljača Hrvatska
DNS Žiga Erlač Slovenija

*DNF – Did not finish
**DNS – Did not start

Nejc Ferjan

CSS 2016_9

CSS 2016_4

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari