GALWAY I RIJEKA EPK 2020: Veleposlanica Irske u nastupnom posjetu Gradu Rijeci dogovorila unapređenje suradnje

Irski grad Galway i Rijeka izborili za titulu Europska prijestolnica kulture u 2020. godini., važna je poveznica i tema za razgovor

U nastupnom posjetu Gradu Rijeci, veleposlanicu Irske u Republici Hrvatskoj Nj.E. Olive Hempenstall primili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar. Jedna od važnijih tema razgovora na prijemu bila je Europska prijestolnica kulture jer su se i irski grad Galway i Rijeka izborili za tu titulu u 2020. godini., prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

„Zadržali smo se u dugom i konstruktivnom razgovoru, a glavna poveznica i tema našeg sastanka upravo je činjenica da će, uz Rijeku, predstavnik europske prijestolnice kulture 2020. godine biti i irski grad Galway“, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel nakon sastanka.

irska1
Rijeku i irski Galway povezuje 2020. godina u kojoj će oba grada nositi titulu Europske prijestolnice kulture (Foto: Grad Rijeka)

Dodao je da je s veleposlanicom Olive Hempenstall razgovarao i o tome kako će u sljedeće tri godine te okolnosti iskoristiti za unapređenje suradnje ne samo između Rijeke i Galwaya nego i između Hrvatske i Irske, i to u svim segmentima života.

Irska veleposlanica zahvalila se na toploj dobrodošlici, ističući da je njezin dolazak u Rijeku ujedno i njezin prvi službeni posjet u 2017. godini.

„U Hrvatsku sam kao nova veleposlanica došla u rujnu prošle godine, a Rijeku sam željela posjetiti upravo radi te važne 2020. godine. Riječ je o povezanosti na kojoj možemo nastaviti graditi još bolje odnose između Irske i Hrvatske“, rekla je veleposlanica Hempenstall.

irska2

Na sastanku se osim unapređenja suradnje u kulturi, razgovaralo i o poboljšanju suradnje na područjima visokog obrazovanja, gospodarstva i sporta.

Također se govorilo i o obilježavanju Dana sv. Patricka u Rijeci, koji se slavi 17. ožujka.

U pratnji veleposlanice bio je Bernard Vrban, djelatnik u Veleposlanstvu Irske u Zagrebu zadužen za odnose s javnošću.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari