REVIZIJA FONDA: Ogranak Drenova Gradske knjižnice Rijeka zatvara se na tjedan dana

U navedenom će razdoblju knjige i DVD-e koje građani imaju zadužene moći vratiti ubacivanjem u kutiju koja će biti postavljena na ulazu u sam Ogranak Drenova

U razdoblju od 16. do 21. siječnja 2017. godine Ogranak Drenova Gradske knjižnice Rijeka bit će zatvoren za korisnike zbog revizije fonda. U navedenom će razdoblju knjige i DVD-e koje građani imaju zadužene moći vratiti ubacivanjem u kutiju koja će biti postavljena na ulazu u sam Ogranak Drenova.

Naravno, i u tom razdoblju sve potrebe za uslugama knjižnice mogu se ostvariti u ostalim odjelima i ograncima, a to su ogranci Trsat, Zamet i Turnić, Knjižnica Čavle te središnje lokacije uzduž i blizu Korza – Palača Modello, Filodrammatica, Dječji odjel Stribor, Odjel periodike, Narodna čitaonica. Ne zaboravimo – vrata do knjiga, DVD-a, slikovnica, stripova i ostalih ljepota s polica svih odjela i ogranaka Gradske knjižnice Rijeka otvara ista i jedinstvena članska iskaznica, a tko želi obnoviti godišnje članstvo ili se po prvi put učlaniti i to može učiniti na bilo kojoj od ovih lokacija.

Produžetak posudbe knjiga moguće je izvršiti i online iz topline doma, a PIN potreban za otvaranje korisničkog profila može se dobiti u bilo kojem odjelu ili ogranku knjižnice.

„Revizija je sustavan pregled knjižničnog fonda radi utvrđivanja njegova stvarnog stanja i usporedbe stvarnih jedinica s odgovarajućim zapisima u inventarnim knjigama i katalozima. Revizijom se utvrđuje nedostaje li neka građa (knjige, filmovi, DVD-i…), je li neka građa oštećena (i zbog toga neupotrebljiva) te je li sva građa inventarizirana na odgovarajući način. Revizija omogućuje neposredan uvid u fond knjižnice i sustavno sagledavanje njegova stvarnog stanja. Slobodnije govoreći mogli bismo reći da je to svojevrsni sistematski pregled knjižnice, nalik posjeti liječniku, a poslije kojeg knjižnica funkcionira bolje i svrsishodnije.“, pojašnjavaju iz GKR.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja