13 IZVRSNIH GASTRO EKIPA

GASTRO SPEKTAKL! 15. Bljak fest oduševio mnogobrojne gurmane pod maskama

Na omišljanskoj placi održan je 15. Bljak fest. U organizaciji TZO Omišalj okupio je čak 13 izvrsnih gastro ekipa koje su pripremale šarolike i nadasve kreativne menije

Ova jedinstvena gastro fešta protekla je u duhu petog godišnjeg doba – uz puno zabave, izvrsne glazbe, ali povrh svega – specijalitete pučke gastronomske baštine kvarnerskog kraja.

Rogi na bljak, ljigavi kraci, crna banana….

Na tanjurima se našla juha od kamika, tripice, kalandraka, rogi na bljak, ljigavi kraci, ali i crna svinja te crna banana. Posjetitelji su se mogli počastiti i slatkom broskvom, šporkom bruschettom, jetrima na žlicu, bikovim jajima, hladetinom i još pregršt jela koja slove kao „bljak“ ali su već godinama na menijima kvarnerskog kraja i nerijetko izazivaju zazubice!

Za gastro punktovima delicije su pripremali KU Babani, KU Omišjanski babani, Udruga Obitelj za mlade, Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka – podružnica Omišalj, Restoran Rivica, Lovačko društvo Šljuka, KU Kataroška, Hoteli Njivice, Zdravko Andri iz Restorana “Kod bake”, ŠRD Zubatac, Udruga Puntarske užance, Etnografsko društvo Tržec iz Slovenije i UHDDR grada Zaprešića dok je krafnama posjetitelje počastio LIDL.

Bljak fest – nezaobilazna gastro manifestacija

Čak ni oblaci koji su prijetili nad Omišljem nisu uspjeli pokvariti atmosferu, a Bljak fest je još jednom pokazao zbog čega je ova nesvakidašnja gastro manifestacija nezaobilazna postaja za sve koji su željni izvrsne hrane i zabave pod maskama!

Grupa Venus pobrinula se za izvrsnu atmosferu, dok je voditeljsku palicu ove godine preuzeo Neno Gržetić. Uz goste iz Selca, Novog Vinodolskog, Jadranova i Malinske koji su dodatno podigli atmosferu, Bljak festu su se pridružili i meštar Sandi te kraljica Riječkog karnevala.

„Zahvaljujem svim ekipama koje su se odazvale i pobrinule da ove godine imamo još raznolikije i zanimljivije „bljak“ menije. Ova manifestacija jedna je od onih koje se s nestrpljenjem iščekuje, a iz godine u godinu omišljanska placa je sve punija i veselija. Osim domaćih posjetitelja, ovo je i izvrsna prilika da turisti koji za vrijeme petog godišnjeg doba borave na Krku kušaju autohtone specijalitete i uživaju u atmosferi koja se može osjetiti samo za vrijeme Mesopusta.“, izjavila je Andrea Orlić Čutul, direktorica TZO Omišalj.

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari