LOKALNI IZBORI

Glasovac: Riječani imaju privilegiju birati kandidata s mladosti i iskustvom

Foto: Mateo Levak/Riportal

Potpredsjednica SDP-a i potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac u ponedjeljak je u Rijeci dala podršku Marku Filipoviću, kandidatu SDP-a za riječkoga gradonačelnika, istaknuvši da Riječani imaju privilegiju birati kandidata s mladosti i iskustvom.

Filipović jamči kontinuitet razvoja Rijeke ali svojim godinama i drugačijom energijom daje novi ritam gradu, ustvrdila je Glasovac. Ujedno je dala podršku i koalicijskoj listi SDP-HSU-IDS-HSS za riječko Gradsko vijeće.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Rijeka je dobar primjer mnogima u Hrvatskoj na polju obrazovanja i odgoja, ne čeka milost države, nego pokreće stvari i brine o svojoj djeci koja će sutra nositi društvo i grad, rekla je. Tu su produženi boravak u riječki osnovnim školama, učenje informatike od najnižih razreda, učenje o zavičaju, navela je.

Najbolji primjer je uvođenje građanskog odgoja, koji donosi izvrsne rezultate, istaknula je.

Glasovac je ustvrdila da zabrinjava posljednje istraživanje o stavovima mladih, po kojem oni znaju jako malo o svojim pravima i odgovornostima, nije im jasno što je s pozdravom “za dom spremni”, zabranjivali bi javna nastupanja ljudima s drugačijom seksualnom orijentacijom. Država godinama zatvara oči pred tim problemom da škole nisu samo obrazovne nego i odgojne ustanove, rekla je.

Filipović: U fokusu briga za mlade

Marko Filipović je naglasio da je u fokusu gradske uprave do sad bila briga za mlade, a da će tako biti u u sljedećem mandatu. Izuzetno smo ponosni na sve učinjeno, posebno na program građanskog odgoja, u kojeg je do sad uloženo nešto manje od dva milijuna kuna, rekao je SDP-ov kandidat za gradonačelnika.

Izrazio je zadovoljstvo da i drugi gradovi i županije preuzimaju taj model nastave, navodeći da im Grad Rijeka besplatno ustupa sav potrebni materijal iz dosadašnjeg petogodišnjeg iskustva.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Dodao je da je gradska uprava energetski obnovila desetak školskih zgrada, čineći ih ugodnijim i kvalitetnijim za boravak i rad. Ne namjeravamo stati s investicijama u odgoj i obrazovanje te planiranom izgraditi dva nova dječja vrtića u sljedećem mandatu, istaknuo je. (hina)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views