DOBRICA RONČEVIĆ

Glavni riječki epidemiolog zabrinut: ”Ako se ovaj trend nastavi, za 10-ak dana počet će se puniti bolnice”

Foto: Pixsell

U čitavoj zemlji zabilježen je jučer nagli skok broja novooboljelih od koronavirusa. Dnevni broj novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji jučer se gotovo udvostručio u odnosu na dan ranije.

Broj novozaraženih u županiji po prvi put je nakon duljeg vremena prešao stotinu. Ako se uzlazni trend nastavi, kroz desetak dana to će se odraziti i na broj hospitaliziranih, predviđa glavni županijski epidemiolog Dobrica Rončević.

“Bolnički kapaciteti za COVID-19 su pripremljeni, ali se ne aktiviraju jer smanjuju kapacitete za ostale djelatnosti u KBC-u Rijeka i zato nas treba zabrinuti ako broj nastavi rasti”, poručio je Rončević za Novi list.

Rast broja zaraženih posljedica je, kaže, širenja virusa tijekom ljetne sezone, a sada se on proširio i unutar radnih kolektiva, škola i obitelji. Širenju zaraze pridonosi i boravak u zatvorenim prostorima, prenose Vijesti.hr

VIDEO DANA;

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari