5. VELJAČE

Glumačke zvijezde Sergej Trifunović i Vojislav Brajović gostuju s predstavom “Voz” u Zajcu

Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta” Rijeka i Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije vas pozivaju na predstav“Voz” Zvezdara teatra (iz Beograda)koja će gostovati u Rijeci nedjelju, 5. veljače u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca.

Igraju: Vojislav Brajović i Sergej Trifunović

Režija: Vojislav Brajović

ULAZNICE SU BESPLATNE i mogu se preuzeti na blagajni kazališta od ponedjeljka do petka 8-14 sati, te subotom od 9 do13 sati i sat vremena prije početka predstave u atriju kazališta.

Ulaznice je također moguće preuzeti u prostorijama pododbora Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta” na adresi Trg sv. Barbare 1, od 8:30 do 12:00 sati. Za dodatne informacije možete se javiti putem emaila na prosvjetarijeka@gmail.com

“Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici – profesoru Belom koga tumači Brajović i bivšem zatvoreniku Crnom koga igra Sergej Trifunović.

Na samom početku, Crni spašava Bijelog da se ne baci pod vlak i odvodi ga u svoj stan gdje se odigrava cijela akcija. Crni je bivši osuđenik i vjernik, dok je Bijeli ateist i profesor. Upoznavši se, vode raspravu o smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi te o pitanju zašto živimo i zašto je Bijeli pokušao samoubojstvo. Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona želi potaknuti publiku na razmišljanje o ovim temama.

Predstava postavlja mnoga pitanja i vodi gledatelje na put o kojem će dugo razmišljati i raspravljati, što potvrđuje i Voja Brajović:Mi igramo u slavu onih koji nas gledaju, ali uvijek je to pobjeda kazališne umjetnosti. Naša predstava i počinje kad se završi. Svatko tko ju je pogledao, htio ju je pogledati ponovo ili je preporučiti nekome da je pogleda. Predstava je izazov i za one koji vjeruju i za one koji vjeruju da ne vjeruju.”

Ovo nije kazališna predstava. Ovo je nešto s čime ćemo se svi mi sudarati do kraja života, vlak bez konduktera, kojem se početna, krajnja i usputne stanice ne mogu znati”. –Sergej Trifunović.

Predstava je nastala po tekstu Cormaca McCarthya, u režiji Vojislava Brajovića, koji je ideju za režiju dobio nakon odgledanog filma „The Sunset Limited“ po Mc Carthyjevom djelu, kojeg je 2011. godine režirao Tommy Lee Jones, a u kojem su uloge Crnog i Bijelog odigrali Jones i Samuel L. Jackson.

Riječko izvođenje predstave biti će 215. po redu. Predstava Voz je 2016. godine gostovala u Rijeci kada je nagrađena nagradom publike „Dalibor Foretić“ na 23. Međunarodnom Festivalu malih scena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari