GODIŠNJE NAGRADE I PRIZNANJA ZTK RIJEKA: Posebno priznanje Darku Rogliću za dugogodišnji rad na području inventivne djelatnosti

Prije svečane dodjele nagrada u atriju Pomorskog i povijesnog muzeja otvorena je izložba “Zvukovi”

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, održana je svečana podjela Nagrada i priznanja Zajednice tehničke kulture Rijeka zaslužnim pojedincima, udrugama članicama, te ostalim pravnim osobama koje su tijekom godine dale doprinos provedbi programa tehničke kulture grada Rijeke, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Posebno Priznanje koje se dodjeljuje u obliku skulpture “Spasilac obale” uručeno je Darku Rogliću, osobi koja je niz godina aktivna u području inventivne djelatnosti, kroz poticanje inventivnog rada i priprema prezetancija inovacija. Roglić je bio osnivač Udruge inovatora Eureka 1992.g. i Saveza inovatora Primorsko-goranske županije (1996.) čiji je predsjednik. Intenzivno je radio na stvaranju uvjeta za izdavanje prvog IN glasnika inovatora (1994.), te pokrenuo izdavanje e-glasila P@TENT, prvog takvog glasila u Republici Hrvatskoj. Bio je član izvršnog odbora Hrvatskog saveza inovatora, od 2012. njegov predsjednik. Aktivno vodi nastupe inovatora na međunarodnim izložbama Eureka u Belgiji i IMPEX u SAD, te sudjeluje u radu Odbora za inventivni rad pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Kruna dugogodišnje suradnje između riječke Zajednice i Saveza inovatora Primorsko goranske županije čiji je predsjednik hrvatski je salon inovacija INOVA s međunarodnim sudjelovanjem koji je održan u Rijeci, u organizaciji Hrvatskog saveza inovatora i suorganizaciji riječke Zajednice i Saveza inovatora PGŽ. Medijska popraćenost izdigla je ovu manifestaciju kao Događaj godine u tehničkoj kulturi Republike Hrvatske, te 2006.g. Darko Roglić osigurao je preduvjete organizaciji programa s mladima kao što je “Moje sutra”, “Radionica za dizajn proizvoda”, “Ljetna škola elektronike”, izložba mladi@inovacije, sve kroz nastavak suradnje sa riječkom Zajednicom. Aktivnost Draka Roglića ostavila je neizbrisiv trag u praćenju stvaralaštva mladih inovatora, odličnoj suradnji s mentorima, te suradnji s riječkim srednjim strukovnim školama.

Godišnje nagrade ZTK Rijeka dodijeljene su Robertu Lesjaku, članu IN kluba inovatora Rijeke, Koraljku Pasariću, članu Kino video kluba Liburnija film, Zvonimiru Šoštariću, članu Radio kluba Kvarner Rijeka, Božidaru Budiseliću, članu Autokluba Ri autosport, Dariu Ćućiću, članu Karting kluba Rijeka, Tomislavu Liliću, članu Radio kluba slijepih Galeb, Vladimiru Golubu, članu Udruge brodomaketara Liburno.

Priznanje za postignute rezultate na povećanju broja članova dodijeljeno je Radio klubu “Kvarner” Rijeka, priznanje za postignute rezultate u radu Renatu Dujmoviću, članu Autokluba Ri autosport.

Jubilarne nagrade uručene su Autoklubu Rijeka povodom obilježavanja 70. obljetnice postojanja i rada i Maketarskom klubu Zeppelin povodom obilježavanja 10. obljetnice postojanja i rada.

Nagrada za novinara dodijeljena je Andreju Petraku, novinaru Novog lista za aktivno praćenje događanja u organizaciji ZTK Rijeka i članica.

Prije svečane dodjele nagrada u atriju Pomorskog i povijesnog muzeja otvorena je izložba “Zvukovi” koju je postavila Zajednica tehničke kulture Rijeka u suradnji s Tehniškim muzejom Slovenije i Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja.

Dodjela nagrada ZTK Rijeka
Posebno priznanje skulptura “Spasilac obale” dodijeljena je Darku Rogliću za dugogodišnji rad na području inventivne djelatnosti.
Dobitnici nagrada i priznanja Zajednice tehničke kulture Rijeka za 2016. godinu

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari