MENADŽMENT U KULTURI? Saznajte sve o tome od Emine Višnić, direktorice Rijeka 2020. projekta, u Ogranku GKR Trsat

O menadžmentu u kulturi i upravljanju neprofitnim organizacijama u riječkom American Corneru u Ogranku Trsat GKR govorit će direktorica Rijeka 2020. d.o.o.

U utorak 31. 1. u 14 sati u American Corneru u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka (prizemlje Dvorane mladosti) bit će održan razgovor i druženje s Eminom Višnić, direktoricom Rijeka 2020. d.o.o., društva odgovornog za provođenje zahtjevnog i za budućnost zajednice i regije izrazito važnog projekta Rijeka 2020. Europska prijestolnica kulture.

Kao osoba s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom u području kulturnog menadžmenta u nezavisnom sektoru, mrežama, partnerskim projektima, hibridnim ustanovama i sl., Emina Višnić pravi je sugovornik za cijeli niz tema, a to su među ostalim: zašto je važan menadžment u kulturi, jesu li metode iz poslovnog sektora primjerene za neprofitni sektor, kako funkcionira i vrijedi li čemu strateško planiranje u kulturi, koji su izvori i načini financiranja, kako funkcioniraju partnerski projekti, kako usporediti američka i europsku tradiciju poslovanja kulturnih organizacija, kakav izazov u upravljačkom smislu predstavlja projekt Europska prijestolnica kulture…

Sam razgovor se odvija sa značajnim povodom – Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj doniralo je Gradskoj knjižnici Rijeka odnosno riječkom American Corneru zbirku knjiga s temama menadžmenta i financiranja kulturnih i neprofitnih organizacija. Tom prigodom, savjetnik za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a Christian Wright predstavit će mogućnosti suradnje kulturnih organizacija s Veleposlanstvom u Zagrebu.

Dobrodošli su svi s interesom za proaktivnim radom i stvaralaštvom u području kulture, pozivaju vas i Gradske knjižnice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari