GORNJA VEŽICA: Djelatnici Energa u rekordnom roku sanirali puknuće toplovoda

Danas je tijekom jutarnjih sati došlo do prekida isporuke toplinske energije na Gornjoj Vežici. Uzrok – puknuće na toplovodu

Neugodno je to iznenadilo građane koji stanuju na adresama Ratka Petrovića, kbr. 2-18; Braće Stipčić, kbr. 7 i 9; Franje Belulovića, kbr. 6, 8, 10, 14, 16; Zdravka Kučića, kbr. 3, 9, 13, 14, 27, 29, 31, 33, 35 te djelatnike i učenike Osnovne škole Gornja Vežica.

U Energu su na svojim službenim web stranicama odmah objavili vijest o kvaru uz molbu građanima za razumijevanje, a na teren su upućeni djelatnici kako bi otklonili kvar

Zbog puknuća na toplovodu došlo je do prekida u isporuci toplinske energije i potrošne tople vode, no prekid nije (pre)dugo trajao. Kroz otprilike tri sata radovi na sanaciji puknuća su završeni te se nastavilo s neometanom isporukom toplinske energije i prema navedenim adresama.

Foto: Ilustracija

Na naš upit o uzrocima ovoga kvara iz Energa su nam odgovorili sljedeće:

Kvarovi (puknuća) na distributivnoj mreži normalna su pojava s obzirom da se radi o toplovodu starijem od 40 godina. Do pucanja dolazi uslijed termičkih naprezanja kod distribucije tople vode kroz cijevi.

Danas ujutro, odmah po dojavi o kvaru, djelatnici Energa pristupili su traženju puknuća koje je ubrzo uspješno locirano.

Po našem standardnom postupku sa rješavanjem se krenulo odmah kad se pronašlo mjesto kvara te je toplovod uspješno saniran nešto prije 11 sati nakon čeka se normalizirala redovna opskrba toplinskom energijom“, pojasnio je inženjer Vatroslav Jukić, direktor sektora toplinske energije u Energu koji je još jednom podsjetio na važnost investicija kako do ovakvih slučajeva ne bi dolazilo.

Kako bi se u budućnosti ovakvi i slični kvarovi sveli na minimum Energo je ove godine investirao 1.530.000 eura u zamjenu približno 2.400 metara toplovoda na sustavima Srdoči, Turnić, Škurinje, Podmurvice i Kozala dok je 2015. godine zamijenjeno približno 1.500 metara toplovoda na sustavu Vojak.”, potcrtao je Jukić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari