OVAJ VIKEND

Gotovo 150 natjecatelja jurit će obroncima Učke na 8. izdanju utrke ‘Inter cars Učka 2022.’

8. izdanje međunarodne auto utrke iz kalendara Formula driver održat će se ovog vikenda (16. i  17. srpnja) na obroncima Učke, najavili su na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u restoranu Molo, organizatori iz AK Opatija Motorsport Martina Puž, gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin,  te predstavnik tvrtke Inter cars d.o.o. Raul Bratović.

Natjecanje je međunarodnog karaktera, boduje se za HAKS Kup Formule driver, te prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a te Auto i karting saveza Istre. Staza, od prije nekoliko godina produljena na 3.800 metara, sa startom u Veprincu, bit će na brzim i ravnim dijelovima usporena s devet šikana. Organizator će svoje sjedište imati u novouređenom Društvenom domu Veprinac uz koji će se odvijati tehnički prijam i verifikacija u subotu od 15 do 18 sati. Nedjeljno jutro od 8,30 sati predviđeno je za trening, a u 11 sati je svečanim otvaranjem najavit će se start prve bodovne vožnje. Oko 18 sati u Parku vozača najuspješnijima će biti uručena zaslužena sportska priznanja.

VIDEO DANA:

– -Uz veliki broj hrvatskih vozača stižu nam i gosti iz Italije, Slovenije i Austrije, a zaprimili smo ukupno 148 prijava, od kojih 78 vozačica i vozača iz 27 klubova nastupa u okviru međunarodnog HAKS Kupa Formule driver dok su preostali sudionici promo vozači za Nagradu organizatora. Veseli podatak da je među sudionicima čak 18 juniora i 9 vozačica. Sigurnosti svih zasigurno će doprinijeti nove zaštitne ograde na gotovo kilometar duljine staze, a kao gosti dolaze nam studenti riječkog Tehničkog fakulteta s Formulom student. Zahvaljujemo svima , prvenstveno gradu Opatiji i SSGO Opatije, koji su u našoj manifestaciji prepoznali dobru sportsku i turističku priču. Također, veliko hvala i najvećem sponzoru, tvrtki Intercars koja je i ove godine stala uz nas,  istaknula Martina Puž, predsjednica organizacijskog odbora i tajnica AK Opatija Motorsporta.

Susret s novinarima nije propustio niti novi opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji nije krio zadovoljstvo.

– Broj prijava za ovu manifestaciju koju Grad Opatija, kao i gradski Sportski savez zdušno podržavaju od samog nastanka, govori sam za sebe. Ovom manifestacijom na svojevrstan način započinje obilježavanje Dana Grada Opatije, a vrijednim sportskim entuzijastima i aktivistima Autokluba Opatija Motorsport stvarno treba odati priznanje za napore učinjene tijekom priprema, koji nisu mali, tim više jer se kompletan prostor treba pretpostaviti odvijanju jedne uspješne automobilističke utrke.

Ove je godine, zahvaljujući Županijskoj upravi za ceste PGŽ i Gradu Opatija, u proteklim danima završena i jedna manja investicija na ugradnji zaštitne ograde duž dijela prometnice koja za utrku postaje stazom, što će vjerojatno doprinijeti i boljoj sigurnosti sudionika. Vidljiv je napredak, posebno u ova teška vremena, pa time čestitke svima koji doprinose da manifestacija ide dalje, a poziv ljubiteljima brzina da vikend posvete automobilizmu na padinama Učke, kazao je opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin.

Raul Bratović, predstavnik glavnog sponzora ‘Inter carsa’, čije ime i nosi priredba, istaknuo je da su privilegirani biti dijelom ovako uspješne organizacije još od 2014.godine te uputio čestitke organizatorima koji guraju manifestaciju već godinama.

Sama završnica tiskovne konferencije bila je u znaku servisnih informacija.

– Prometnica od Veprinca u smjeru vrha Učke, do skretanja za ex. Ina odmaralište bit će zatvorena za javni promet u nedjelju 17. srpnja od 7 do 19 sati. Alternativni put je Tunel Učka, a prilaz do vrha Učke je s istarske strane. Ulaz za posjetitelje je besplatan, a utrke će se moći pratiti putem u direktnom televizijskom prijenosu putem platforme Novinet.tv koja objedinjuje lokalne portale (Poduckun.net, Torpedo.media, Tunera.info, Bodulija.net, Lanterna-magazin.net) poručila je, zaključujući susret s novinarima Martina Puž.

Za kraj dodajmo da su uz glavnog pokrovitelja, tvrtku ‘Inter cars’ utrku podržali Grad Opatija, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Turistička zajednica grada Opatija, tvrtke Octopus, 3t.cable, NEOprom, autolimarija Rubinić, Sekundar usluge, Pema, Puž auto, Bfactory, Martis, Auto Kras Istra, Meta, Učka Quad, Roxanich Motovun, Molo, RB Auto, Val Via Ad Litus, Becker print&promo, MS renta car, Buretić Bregi, OPG Gržinić, Automatic servis,  Keramika Kos te stolarski obrt ProLes dok medijski pokrivaju regionalna platforma Novinet.hr koji uključuje portale, Poduckun.net, Torpedo.media, Tunera.info, Bodulija.net, Lanterna-magazin.net.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari