PROMJENA NA ČELU UDRUŽENJA

Ivica Zbašnik je novi predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena

Zbašnik naglasak svog rada planira staviti na jačanju projekta Zajedničke nabave

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena koja se održala u četvrtak u Hotelu Jadran, Skupština Udruženja obrtnika Rijeka jednoglasnom je odlukom za predsjednika Udruženja u mandatnom razdoblju 2022.-2026. imenovala Ivicu Zbašnika, vlasnika proizvodno-uslužnog obrta Mobi-Toy, koji je u proteklom mandatu obavljao funkciju potpredsjednika Udruženja.

Na sjednici je konstituiran i novi saziv Skupštine kojeg čine: Svjetlana Antolos, Ondina Baćac, Milivoj Brusić, Nikola Budimir, Danijel Celcner, Jasminka Čiča, Momir Čiča, Milka Dudić, Saša Glasenhardt, Bojan Japel, Žana Jurlina, Josip Knežević, Darinka Pavelić-Kovačević, Vesna Kurilić, Irena Leskur, Marinko Magaš, Hrvoje Margan, Zlatan Margan, Christian Marić, Goran Maršanić, Senka Mitrović, Leo Spinčić, Emil Straka, Zoran Rupčić, Nasrin Štrljić i Danijel Vladić.

Upravni odbor čini 9 članova, a to su: Milivoj Brusić, Robert Fućak, Željko Iličić, Anđelina Macan, Andrea Marinac, Goran Maršanić, Senka Mitrović, Ivona Obrić i Snježana Buha Šebelja.

Nadzorni odbor čine Saša Glasenhardt, Miroslav Ivaniš i Darinka Pavelić-Kovačević, dok su potpredsjednici Udruženja Andrea Marinac i Goran Maršanić.

Novi predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Ivica Zbašnik, čestitao je svim izabranim članovima na imenovanjima, zahvalio na ukazanom povjerenju i podršci te iznio buduće smjernice rada.

Zbašnik naglasak svog rada planira staviti na jačanju projekta Zajedničke nabave, kako sa strane ponuđača tako sa strane poticanja članstva za širim korištenjem pogodnosti, poboljšati komunikaciju sa članstvom te povećati prisutnost Udruženja ali i samih obrtnika u društvenom i javnom životu.

“Predsjednik Zbašnik zalagat će se za jačanje ugleda i svjesnosti o važnosti obrtničkih zanimanja za društvo u cjelini, intenzivnije se uključivati u popularizaciju obrtničkih zanimanja kroz medije i suradnju s obrtničkim školama i lokalnom zajednicom, potaknuti organizaciju korisnih i osmišljenih tečajeva i predavanja koji će doprinositi razvoju vještina obrtnika i biti korisni i primjenjivi u radu, poticati razvoj obrta kao oblika poduzetničkoga djelovanja, poticati rad cehova kroz tješnju suradnju među cehovima, ali i unutar različitih udruženja te isticati važnost Udruženja kao servisa obrtnicima i kao karike između institucija s kojima se obrtnik susreće i bori s ciljem olakšavanja rada svojim članovima.”, izvijestili su javnost iz Udruženja obrtnika Rijeka.

Zbašnik je u svom je govoru također pozvao članove Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora da se svojim savjetima i aktivnostima još više uključe u rad Udruženja, pozvao ih je na zajedništvo te podsjetio na odgovornost na koju su se obvezali prihvaćajući svoje nove funkcije. Zbašnik je zaključio: “Obrtnicima je danas teže no ikada i zato je prijeko potrebno raditi na očuvanju svakog obrta, boriti se za prava obrtnika, te članovima pružiti stvarnu i opipljivu korist”.

Novo vodstvo uručilo je bivšem predsjedniku Sertiću Zahvalnicu za izniman doprinos razvoju i promicanju obrtništva te unaprjeđenje rada i ugleda obrtničkih institucija.

Udruženje obrtnika Rijeka, Čavle, Kostrena, Bakar i Kraljevica i ovim putem poziva sve obrtnike koji posluju na prostornom obuhvatu Udruženja da, ukoliko to već nisu učinili, dostave svoje podatke kako bi mogli biti obavještavani o novostima vezanim za poslovanje obrta, kao i terminima odvijanja edukacija i sastanaka, kao i drugim pogodnostima koje kao članovi mogu ostvariti u Udruženju. (Izvor: društvene mreže Udruženja obrtnika Rijeka)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari