„GRAD I VI, DRAGI VI“ Obersnel: „Ne bi imao ništa protiv da u 2016. započnu radovi na izgradnji novog stadiona Kantrida“

Gostujući danas prijepodne u emisiji Radio Rijeke „Grad i vi, dragi vi“ riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nakon prvotnog negodovanja jer „dobije grčeve od tih pitanja što je bilo najbolje a što najlošije u protekloj godini“ ipak je popustio šarmu voditeljice i nabrojao neke projekte za koje se nada da će u idućoj, 2016. godini krenuti u ostvarivanje.

Obersnel pressica 261111

No ne prije no što se čujno i dugo zagrcnuo, a voditeljica mu poželjela prije svega puno zdravlja u idućoj godini!

„Sredinom godine očekuje nas odluka o tome hoće li Rijeka osvojiti status Europske prijestolnice kulture. Neovisno o ishodu, mislim da smo samom kandidaturom napravili jako puno dobroga. To je izuzetna priika za Rijeku, a već dosad smo odradili jako puno i nadamo se povoljnom ishodu“, istaknuo je Obersnel dodajući kako se nada da će u 2016. napokon nakon dugo godina priprema krenuti i izgradnja Sveučilišne bolnice odnosno novog objekta riječkog KBC-a. „Riječani su to zaslužili“, dometnuo je Obersnel ističući kako je puno projekata u tijeku, npr. nastavak POS-projekata.

Nakon nabrojenih planova i projekata, voditeljica je podsjetila Obersnela na projekt „Nova Kantrida“ pitajući gradonačelnika kada će krenuti izgradnja novog stadiona na Kantridi. Gradonačelnikov odgovor nije bio tako rezolutan kako bi netko očekivao: „Kantrida? Ne bi imao ništa protiv da u 2016. započnu aktivnosti oko izgradnje novog stadiona Kantrida kada se steknu uvjeti za to“, odgovorio je Obersnel na to pitanje podsjećajući kako je pred Rijekom i ostvarivanje projekta izgradnje hotelskog kompleksa na Costabelli vrijednog 50 milijuna eura koji će donijeti i mnoga nova radna mjesta.

014 Stadion Kantrida

Nakon voditeljičine konstatacije kako je pred Rijekom mnoštvo obećavajućih projekata i novosti – uz njezinu, učinilo nam se, poluironičnu tvrdnju „Gdje će nam biti kraj?“, gradonačalnik Vojko Obersnel poželio je ekipi emisije, Radio Rijeci i svim Riječanima sve najbolje u Novoj 2016. godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari