ODLIČNA VIJEST

Grad Kastav dobio 214 tisuća eura iz EU fondova za projekt SeniORNI namijenjen osobama treće životne dobi

Foto: Kastav

Na području Kastva adaptirat će se i opremiti prostor u domu Rubeši kojeg koristi Udruga umirovljenika i starijih osoba Kastav

Grad Kastav dobio je 214.010,63 eura iz EU fondova za financiranje projekta SeniORNI namijenjenog osobama treće životne dobi. Partneri u projektu su Udruga umirovljenika i starijih osoba Kastav i Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka. Cilj programa je poboljšanje ponude izvaninstitucionalnih socijalnih usluga za starije osobe.

Na području Kastva adaptirat će se i opremiti prostor u domu Rubeši kojeg koristi Udruga umirovljenika i starijih osoba Kastav. Tamo će se provoditi edukacije i radionice za 40 korisnika starijih od 65 godina.

Tijekom provedbe projekta zaposlit će se fizioterapeuta i psihologa u punom radnom vremenu, a zdravstvenog edukatora i programskog koordinatora osigurava Crveni križ Rijeka.

Projekt SeniORNI označava veliki korak u nastojanjima Grada Kastva da svojim starijim sugrađanima osigura sadržajniji i kvalitetniji život.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari