NAKON DVIJE GODINE

Grad Kastav uspješno dovršio EU projekt namijenjen mladim inovatorima

Nakon dvije godine provedbe, Grad Kastav je uspješno dovršio EU projekt namijenjen mladim inovatorima s područja Urbane aglomeracije Rijeka. U provedbi projekta sudjelovali su Savez inovatora Primorsko-goranske županije i Klub inovatora KIN Kastav, Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, Tehnička škola Rijeka, Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, Udruga Trija, te Ekonomski fakultet u Rijeci i Filozofski fakultet u Rijeci.

U sklopu projekta uređen je inovacijski laboratorij inoLAB u sklopu školsko-sportske dvorane u Kastvu, nabavljena je vrijedna specijaliziran i informatička oprema, te je proveden program koji se sastojao od radionica iz novih tehnologija, karijernog usmjeravanja, mentorstva, radionica inovativnosti, radionica izrade poslovnih planova, te niza događanja za mlade od 15 do 24 godine. Sveukupno je kroz program prošlo gotovo 300 polaznika i polaznica, a osnovana su i 4 kluba mladih inovatora.

Projekt je 2022. godine dobio Nagradu za najbolji projekt poticanja poduzetničkog korištenja inovacija mladih, koju dodjeljuje Savez hrvatskih inovatora.

Projekt ”Mreža klubova mladih inovatora poduzetnika na području Urbane aglomeracije Rijeka” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta bila je oko 271.000 EUR.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari