URUČENO JOJ OLIČJE

Župan Komadina čestitao rektorici Snježani Prijić-Samaržiji na ordenu Viteza Nacionalnog reda za zasluge Francuske Republike

Rektorici Sveučilišta u Rijeci Snježani Prijić-Samaržija uručeno je odličje Francuske Republike, orden Viteza Nacionalnog reda za zasluge Francuske Republike, a koje dodjeljuje francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Župan Zlatko Komadina uputio je čestitku rektorici na odlikovanju i zahvalio što svojim radom doprinosi izgradnji pozitivnog imidža Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske.

“U godini u kojoj naše Sveučilište obilježava pola stoljeća djelovanja i 390 godina visokog obrazovanja u Rijeci, priznanje koje Vam je dodijeljeno još je jedan u nizu dokaza koji govore o uspjehu najboljeg sveučilišta u Republici Hrvatskoj, pod Vašim vodstvom. Vjerujem da je ono i dodatan podstreh za daljnje iskorake u izgradnji otvorenog, modernog i progresivnog sveučilišta. Želim Vam puno uspjeha u budućim izazovima!”

Na svečanost održanoj u palači Šećerane odličje je rektorici uručila savjetnica pri Veleposlanstvu Francuske Republike u Hrvatskoj Lilas Bernheim za zasluge u prethodnih pet godina tijekom kojih je intenzivirala suradnju s francuskim sveučilištima.

Snježana Prijić-Samaržija je diplomirala filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1988. godine. Filozofiju je magistrirala 1992. godine na Filozofskom fakultetu u Ljubljani a doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1996. godine. Bila je zaposlena kao srednjoškolska profesorica filozofije i logike na Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka te politike i gospodarstva i etike na Prvoj sušačkoj gimnaziji i Medicinskoj školi u Rijeci. Od 1999. sveučilišna je profesorica na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Rijeci a od 2017. je rektorica Sveučilišta u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari