UGOVOR O FINANCIRANJU

Grad Opatija i Dom zdravlja PGŽ potpisali ugovor o radu Turističke ambulante

Danas je u uredu gradonačelnika potpisan Ugovor o financiranju rada Turističke ambulante u Opatiji tijekom ljetne sezone 2022. godine.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Fernando Kirigin i ravnatelj Doma zdravlja PGŽ doc. dr. sc. Vladimir Mozetić. Nastavak je to iznimno dobre suradnje Grada Opatije sa županijskim Domom zdravlja. Ove će godine Turistička ambulanta na adresi Vladimira Nazora 4 raditi kao i prošle: utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom od 15 do 22 sata, srijedom od 9 do 14 sati, a ponedjeljkom ne radi.

– Grad Opatija je osigurao sredstva za rad 1 tima (liječnik i medicinska sestra) u razdoblju od 01. lipnja do 30. rujna 2022. godine, što iznosi ukupno 150.000,00 kn. Smisao je osigurati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu našim gostima tijekom špice ljetne sezone. Pandemija je napravila svoje, no u godinama koje su pred nama namjera je produljiti vrijeme rada ambulante i na mjesece izvan glavne turističke sezone, kazao je gradonačelnik Kirigin.

VIDEO DANA:

– S Gradom Opatijom surađujemo uspješno već godinama. U rekordnoj 2019. u Turističkoj je ambulanti učinjeno 1 800 pregleda pacijena, a tijekom iduće dvije godine, uslijed pandemije, značajno je smanjen broj turista, dok ove godine ponovno očekujemo porast broja korisnika. Uz Turističku ambulantu otvoreni su i svi drugi subjekti primarne zdravstvene zaštite, Zavoda za hitnu medicinu te očekujemo da će sve potrebe turista i domaćeg stanovništva biti adekvatno pokrivene. Važno je reći da Turistička ambulanta nije ugovorni subjekt HZZO-a pa će sve pružene usluge korisnicima biti naplaćene temeljem važećeg cjenika, naglasio je ravnatelj Mozetić.

Grad Opatija od 1999. godine osigurava financijska sredstva za održavanje postojećeg zdravstvenog standarda u pružanju hitne medicinske pomoći pri Domu zdravlja Opatija. Do 2012. godine Grad Opatija iz svog je proračuna osiguravao sredstva za dodatni tim u hitnoj medicinskoj pomoći. Nakon izdvajanja hitne medicinske pomoći u zaseban sustav, Grad nastavlja financirati rad Turističke ambulante i dugo je Opatija bila jedna od rijetkih, a nekad i jedina jedinica lokalne samouprave koja je imala Turističku ambulantu tijekom cijele godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari