GASTRO-GLAZBENI SPEKTAKL

Na Krk stižu Krk Music Fest i Food Truck Festival! Dobre zabave neće nedostajati

Krk Music Fest i Food Truck Festival spajaju najbolje iz svijeta hedonizma – odličnu glazbu i izvrsnu gastronomsku ponudu

Čini se da ove godine svi putovi, ipak, ne vode u Rim, nego na Krk.

Argument za to skriva se u odličnim predsezonskim rezultatima, a što ne čudi, s obzirom na sve jaču promociju otoka i događanja. Ususret Svjetskom danu glazbe, u gradu Krku organiziraju bogat i besplatan program za sve posjetitelje. Program nudi dobru glazbu, gastro delicije i zabavu, spojene u čak dva velika festivala: Krk Music Fest i Food Truck Festival. Tako su spojili najbolje iz svijeta hedonizma – odličnu glazbu i izvrsnu gastronomsku ponudu.

Brojna poznata glazbena imena

– Ove godine ćemo na Krk Music Festu zaista ponuditi za svakoga po nešto, dovodimo brojna poznata glazbena lica, poput Massima, Mije Dimšić i brojnih drugih, nudimo posjetiteljima i ozbiljnu glazbu i sjajne plesače, a na Food Truck Festivalu ćemo ugostiti dva poznata hrvatska chefa, Ivana Pažanina i Damira Tomljanovića. Time ćemo Krk opet pretvoriti u središte dobre glazbe, zabave, plesa i filma, popraćenih biranim street food izborom i za najkritičnija nepca – ističe Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Grada Krka, organizatora događanja.

Krk Music Fest počinje 17. lipnja, a Food Truck Festival dva dana ranije i oba traju do 22. lipnja.

Na otvorenim pozornicama u Krku će se izmjenjivati vrhunski glazbenici i različiti žanrovi. Festival otvara Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, koji će publici izvesti Verdija, Puccinija, Bellinija…, u sklopu otvorenja 66. ljetnih priredbi, nazvanih „Arije pod zvijezdama“, kojeg organizira Centar za kulturu Grada Krka.

Potom će uslijediti koncertne poslastice Massima, Nere Stipičević i ansambla, koji će izvesti francusku glazbenu priču, publici će se predstaviti i Hoodooleen, umjetnik kojeg uspoređuju s Nickom Caveom, Eltnom Johnom ili Cohenom.

Mia Dimšić će podijeliti svoje iskustvo s Eurosonga

Mia Dimšić će s posjetiteljima u Krku podijeliti i svoje iskustvo s nedavno održanog Eurosonga, a na krčkoj rivi će se održati i The Croatian Pink Floyd Show, za sve ljubitelje legendarnog glazbenog sastava. Publika će uživo poslušati i Albu&Lea, riječko-liburnijski glazbeni duo, baš kao i mnoge druge glazbenike, prisustvovati nastupima folklornih društava, moći pogledati glazbene filmove, doživjeti glazbeno-plesni spektakl Ivone Brnelić, koja je plesala i uz Tinu Turner… Bit će to, definitivno, velik izbor za svakoga u Krku.

VIDEO DANA:

– U povodu Svjetskog dana glazbe dodatno smo željeli ukazati i na našu bogatu tradiciju, pa ćemo gostima, primjerice, predstaviti i folklorna društva s tradicionalnim krčkim plesovima, čija je glazba uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine, kao i Gradsku glazbu Krk, jednu od najstarijih u Hrvatskoj, koja djeluje već 190 godina – zaključuje Ivana Kovačić.

Sudeći po programu i brojnim festivalima koje grad Krk nudi svojim gostima, za njih nema straha za ovu sezonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari