PRIOPĆENJE GRADA OPATIJE

Grad Opatija: Oporbeni vijećnici uporno plasiraju neistine kojima brane nered i nezakonite aktivnosti

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Grad Opatija iznio je informacije o prijedlozima zaštitnog koridora na području Šetališta Carmen Sylva te nadzornim kamerama na Mrkatu

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Aktivnosti Grada Opatije usmjerene na zaštitu prostora i povećanje sigurnosti u prometu proteklih su dana rezultirale brojnim reakcijama oporbenih političara i jednog medija koji im pruža podršku, punim dezinformacija. Stoga, zbog istinitog obavještavanja javnosti, Grad Opatija iznosi točne informacije o prijedlozima zaštitnog koridora na području Šetališta Carmen Sylva te nadzornim kamerama na Mrkatu.

Grad Opatija putem medija već je obavijestio građane o preinačenju kazni dobivenih od puštanja u pogon kamera za nadzor prometa na gradskoj tržnici u upozorenja.

Grad Opatija višekratno obavještavao javnost o uvođenju kamere

Ponavljamo, iako je Grad Opatija višekratno obavještavao javnost o uvođenju kamere, Gradonačelnik je donio odluku o preinačenu novčane kazne u upozorenje, što vrijedi za sve kazne izdane završno s datumom 24. svibnja 2023. godine, tako da se nikakvo podebljanje proračuna na teret građana neće dogoditi.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Cilj postavljenih kamera nije kažnjavanje, već traženo uvođenje reda u promet u mirovanju. Činjenica je da se radi o županijskoj prometnici na kojoj nije dozvoljeno parkiranje vozila. Kao iznimku, Grad Opatija istaknuo je kako se kraće zaustavljanje za ukrcaj i iskrcaj putnika i stvari, neće sankcionirati. Jednako tako, građanima koji gravitiraju području tržnice omogućeno je duže zaustavljanje za iskrcaj tereta uz prethodnu najavu. Sve ovo je već javno objavljeno, a gradonačelnik je o cijeloj situaciji razgovarao s predstavnicima poslovnih subjekata na Mrkatu te njihovim djelatnicima.

Uvođenje reda s oporbene strane dočekuje se neargumentiranim kritikama

Zanimljivo je da se uvođenje reda – bilo u prostor, bilo u promet – s oporbene strane dočekuje neargumentiranim kritikama, kojima de facto oporbeni vijećnici poput Vere Aničić, Marka Ćorića i Zorice Sergo staju u obranu nereda i nezakonitosti.

Prelaskom u vijećničke klupe, čini se da je kod bivše zamjenice gradonačelnika Vere Aničić nastupio zaborav o činjenici da je, kao dio izvršne vlasti, imala priliku implementirati brojne ideje kojima sada zasipa javnost. Smiješno je da sada spominje novo prometno rješenje na cesti kojom upravlja Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije, a do sada nikada, ni ona, ni oni koje je u prošlom mandatu vjerno slijedila o tome nisu izjavili ni jednu riječ…

Opasne „igre“

Jednako neistinita, ali i opasna, izjava je koja se posljednjih dana ponavlja: da od Grada Opatije dolazi prijedlog kojim će 222.000 m2 zemljišta i okućnica postati “zaštićeno dobro” čime se zadire u privatno vlasništvo. Istina je upravo suprotna, prijedlog Grada Opatije je zaštita čestica u obuhvatu Šetališta Carmen Sylve, dok proširenje obuhvata na koridor od 30 metara predlaže u svom prijedlogu vijećnica Neva Slani čime se definitivno zadire u privatnu imovinu građana.

Vijećnicama Aničić i Sergo ova je informacija poznata, no svjesno su je ignorirale i iskoristile priliku kako bi plasirale dezinformacije koje će naštetiti Gradu Opatiji, odnosno gradonačelniku. To su opasne „igre“ jer se radi o imovini u privatnom vlasništvu, na koju su građani iznimno osjetljivi. Vjerujemo da će građani ipak shvatiti da se radi o svjesno plasiranim neistinama, jer upravo je nova vlast stala u obranu još neoduzetih privatnih okućnica građana koje im je planirala oduzeti prethodna vlast, čijim su dijelom – kao zamjenica gradonačelnika, odnosno vijećnica – bile i Aničić i Sergo.

Princip rada ove gradske vlasti potpuno je suprotan. Temelji se na transparentnosti i komunikaciji s građanima, a kod svake odluke pažljivo se važu javni interes i potrebe Opatijki i Opatijaca.”, piše u priopćenju Grada Opatije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari