U CENTRU GERVAIS

Grad Opatija priredio prijem povodom blagdana; Kirigin: ‘Raduju nas brojne nagrade koje je dobila Opatija’

Svečani prijem Grada Opatije povodom božićnih blagdana i Nove godine održan u Centru Gervais. Okupio je mnogobrojne goste i uzvanike iz političkog, javnog, gospodarskog i kulturnog života

Prigodnim govorima prisutnima su se obratili predsjednik Gradskog vijeća Dino Žigulić i gradonačelnik Fernando Kirigin.

U glazbenom dijelu programa nastupio je opatijski glazbenik David Danijel.

 U ime Gradskog vijeća uzvanike i goste pozdravio je predsjednik Dino Žigulić te istaknuo kako je iza nas izazovna godina obilježena krizom u svijetu, ali godina kroz koju je Opatija mudro i, relativno uspješno, plovila i znala se nositi s problemima s kojima smo se suočili.

Kazao je kako mu je ključni cilj u idućoj godini da Vijeće bude plodonosno i u službi svojih građana, da svojim radom doprinosi uvođenju reda, ali i da potiče nove trendove i tehnologije, prvenstveno zelenu tranziciju i korištenje efikasnijih izvora energije, kako bismo i u godinama koje dolaze bili spremni nositi se s bilo kakvim drugim izazovima.

‘Turizam je važan dio gospodarstva u Opatiji, ali nije jedini’

Gradonačelnik Fernando Kirigin istaknuo je kako je iza nas još jedna godina koja je donijela brojne izazove, ali i ponudila nove prilike.

Podsjetio je na brojne nagrade koje su stigle u naš grad, među kojima je i ona RetrOpatiji za najbolju manifestaciju u Hrvatskoj te je zahvalio djelatnicima opatijske Turističke zajednice, kao i svim gradskim službama i komunalnim poduzećima koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnjih događanja.

– Turizam je važan dio gospodarstva u Opatiji, ali nije jedini. Na našem području djeluju brojne uspješne tvrtke, a Grad Opatija trudi se pratiti i poticati rast lokalne privrede. Ove smo godine nastavili s gospodarskim mjerama koje je Gradsko vijeće donijelo još za vrijeme pandemije, a prije nekoliko tjedana Opatija je proglašena najboljim srednjim gradom u kategoriji gospodarstva. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, naš grad zauzima visoko sedmo mjesto na nacionalnoj ljestvici po broju otvorenih tvrtki prema broju stanovnika. Svojim građanima u pokretanju vlastitog poslovanja Grad Opatija pomaže nizom poticaja, a posljednje dvije godine osigurana su značajna dodatna sredstva za ovu namjenu, kazao je gradonačelnik te najavio investicije planirane u nadolazećoj godini.

Među najvažnijim projektima je izgradnja bazena

– Među najvažnijim projektima koji su u procesu projektiranja je izgradnja bazena u blizini Sportske dvorane, čime ćemo dobiti pravi gradski sportski centar. Jednako fokusirano nastavljamo rad na projektima razvoja parkirnih garaža, unapređenja gradskih plaža, stvaranja prostorno-planskih preduvjeta za uređenje trga i plaže na Slatini, nadogradnje osnovne škole Opatija, uređenja nogometnog igrališta, realizacije projekta Doma zdravlja s Primorsko-goranskom županijom kao i što nastavljamo s prijavom projekta Revitalizacije rasadnika u Perivoju Angiolina s ciljem dodatnog povezivanja s Muzejom turizma te se intenzivno pripremamo za novo proračunsko razdoblje Urbane aglomeracije Rijeka, istaknuo je Kirigin te naglasio kako je u tijeku savjetovanje vezano uz Nacrt Plana razvoja Grada Opatije.

Ovim dokumentom Grad Opatija dobit će podlogu za strateški pristup razvoju grada. Plan predstavlja temelj za razvoj pojedinih sektorskih strategija i planova, kao i temelj za proračunsko planiranje i korištenje sredstava iz fondova EU. Prisutnima i njihovim obiteljima gradonačelnik je zaželio sve najbolje u novoj godini uz riječi kako je na svima nama da se potrudimo da nadolazeća godina bude još uspješnija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari