GRADSKO VIJEĆE POTVRDILO: Niko Cvjetković novi ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka

Izabralo ga je Upravno vijeće Gradske knjižnice Rijeka, a o izboru je pozitivno mišljenje dalo i Stručno vijeće Gradske knjižnice Rijeka.

Gradsko vijeće prihvatilo je odluku da se Niko Cvjetković, magistar knjižničarstva i profesor hrvatskoga jezika i književnosti, imenuje za novog ravnatelja Gradske knjižnice Rijeka, i to na vrijeme od četiri godine. Izabralo ga je Upravno vijeće Gradske knjižnice Rijeka, a o izboru je pozitivno mišljenje dalo i Stručno vijeće Gradske knjižnice Rijeka.

Novi ravnatelj će s obavljanjem dužnosti započeti 1. lipnja 2016. godine. „Cvjetković kroz svoje smjernice te viđenje uloge Gradske knjižnice Rijeka, kao i njenog trenutnog stanja i aktualne problematike, dokazuje svoje stručne i organizacijske kompetencije koje upućuju na to da bi mogao uspješno voditi Gradsku knjižnicu Rijeka“, rekla je Sandra Krpan, predsjednica Upravnog vijeća GRK-a, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Niko Cvjetković u zahvali vijećnicima na potpori rekao je da mu je posebna čast i izazov biti novi ravnatelj knjižnice, ustanove koja je jedan od stupova riječke kulture.

Niko Cvjetković rođen je 1975. godine u Rijeci. Završio je poslijediplomski doktorski studij „Društvo znanja i prijenos informacija“, studij knjižničarstva i studij hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Od 2007. do danas bio je knjižničar u Pomorskoj školi Bakar, a ranije i u Gradskoj knjižnici Rijeka. Bio je novinar i urednik televizijske postaje Ri-TV, a radio je u školi stranih jezika „Oxford“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari