1000 KUNA

Grad Rijeka će zaprimati zahtjeve za jednokratnu novčanu pomoć redovnim studentima i srednjoškolcima

Foto: Riportal

Jednokratnu pomoć u visini od 1000,00 kuna mogu  ostvariti redoviti učenici srednje škole i studenti iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka,  učenici i studenti koji ostvaruje pravo na osobnu invalidninu ili doplatak za pomoć i njegu pri Centru za socijalnu skrb Rijeka te učenici i studenti koji su dijete smrtno stradalog, zatočenog ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

Zaprimanje zahtjeva za ostvarivanje prava na pomoći za osnovnoškolce

Podsjećamo, u sklopu Socijalnog programa Grad Rijeka do 16. rujna zaprima zahtjeve građana za podmirenje cjelokupnih troškova marende i obroka u produženom/cjelodnevnom boravku te zahtjeve za poklon-bon pri kupnji školskog pribora učenicima osnovnih škola u školskoj 2022./2023. godini.

Grad Rijeka učenicima osnovne škole prije početka školske godine dodjeljuje jednokratni poklon-bon u iznosu od 250 do 750 kn za nabavu školskog pribora.

Također, Grad Rijeka Grad Rijeka za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole i Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka u cijelosti podmiruje troškove organizirane marende u osnovnim školama, a za polaznike produženog boravka ili cjelodnevne nastave u osnovnim školama (učenici od 1. do 4. razreda) i troškove ručka i užine.

Više o uvjetima, potrebnoj dokumentaciji te obrascima zahtjeva za ostvarivanje prava na pomoći za osnovnoškolce.

Na mrežnim stranicama Grada Rijeke nalazi i e-savjetnik Socijalni program Grada Rijeke putem kojeg svi građani brzo, anonimno i jednostavno mogu saznati mogu li i na koji način postati korisnici ovih oblika pomoći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari