EVO DETALJA

Grad Rijeka će podmirivati troškove boravka djece u jaslicama i vrtiću; Evo kada možete predati zahtjev

13.06.2022., Selnica, Velika Gorica - Ilustracija djecjeg vrtica. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Od 16. kolovoza do 16. rujna, Grad Rijeka zaprimat će zahtjeve građana za podmirenje troškova boravka djeteta u jaslicama i vrtiću te jednokratnu novčanu pomoć srednjoškolcima i studentima u pedagoškoj/akademskoj 2022./2023. godini.

Zahtjevi će se uz prateću dokumentaciju zaprimati u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3,  šalteri br. 4 i 5, radnim danom od 8.30 do 15.30 sati.

Podmirenje troškova boravka djeteta u jaslicama i vrtiću

Grad Rijeka podmiruje mjesečne troškove boravka djeteta u jaslicama ili vrtiću (cjelodnevni i poludnevni boravak) u visini od 100%, odnosno u visini od 30% iznosa mjesečne cijene za korisnike usluga Dječjeg vrtića Rijeka. Pravo na podmirenje troškova vrijedi do kraja pedagoške godine.

Pravo na podmirenje troškova može ostvariti polaznik jaslica/vrtića, odnosno dijete koje ostvaruje pravo na osobnu invalidninu ili doplatak za pomoć i njegu ili socijalnu uslugu – uslugu rane intervencije pri Centru za socijalnu skrb Rijeka, dijete iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka, dijete iz kućanstva u kojem isključivo žive jedan roditelj i dijete/djeca a čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za jednoroditeljska kućanstva (cenzus za dvočlano kućanstvo 4350 kn, tročlano kućanstvo 5850 kn, četveročlano kućanstvo 7500 kn, brojnija kućanstva + 1050 kn za svakoga dodatnog člana), dijete iz kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva (cenzus za dvočlano kućanstvo 3.625,00 kn tročlano kućanstvo 4875 kn, četveročlano kućanstvo 6250 kn, brojnija kućanstva + 875 kn za svakoga dodatnog člana), dijete hrvatskoga ratnoga vojnog invalida ili civilnog invalida Domovinskog rata, udomljeno dijete i dijete čiji roditelj ostvaruje pravo na dječji doplatak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari