NOVČANA POMOĆ

Grad Rijeka dijeli uskrsnice za najugroženije umirovljenike i starije osobe bez prihoda

Grad Rijeka dijeli uskrsnice za najugroženije umirovljenike i starije osobe bez prihoda

Grad Rijeka će po prvi puta dodijeliti uskrsnicu u visini od 200 kuna za najugroženije umirovljenike i starije osobe bez prihoda.

Novčanu pomoć ostvarit će oko 420 umirovljenika, koji u 2022. godini ostvaruju pravo na novčanu pomoć za umirovljenike Grada Rijeke te oko 80 osoba starijih od 65 godina koji ostvaruju pravo na novčanu pomoć za osobe bez prihoda.

Gradskom Odlukom o socijalnoj skrbi pravo na novčanu pomoć za umirovljenike ostvaruju umirovljenici koji imaju mirovinu manju od 1.700 kuna, u što je uračunat i zaštitni dodatak, a visina novčane pomoći ovisi o strukturi kućanstva u kojem umirovljenik živi i visini njegove osobne mirovine.

Uskrsnica će se isplatiti na tekući račun, odnosno zaštićeni račun korisnika. Za ovu svrhu iz gradskog proračuna izdvojit će se ukupno 100 tisuća kuna.

VIDEO DANA:

Grad Rijeka je još 2005. godine započeo s dodatnom zaštitom najugroženije kategorije umirovljenika dodjeljivanjem poklon-bonova određene novčane vrijednosti povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Godišnje se dodjeljivalo oko 1.000 poklon bonova, a za ovu je namjenu u proteklih 16 godina izdvojeno preko 5 milijuna kuna, odnosno oko 300 tisuća kuna godišnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari