PRIJATELJI PODUZETNIKA

U Opatiji treća po redu panel rasprava na temu poduzetništva u sklopu projekta HUBBAZIA

“EU fondovi – prijatelji poduzetnika”

Poduzetničke ćakule Grada Opatije i Centra za inovacije u turizmu Hubbazia u petak 25. ožujka s početkom u 18 sati dovode još tri iznimna gosta s poduzetničkim pričama koje čine razliku. Sandra Anić, Aestus Consulting, Tomislav Kovač, Dblox Modular te Stefano Ladavac, Infinity Luxury, s različitih će  pozicija opisati mogućnosti koje nude EU fondovi, ali i prenijeti vlastita iskustva o tome koliko su strpljenje, strast i upornost važni saveznici u ostvarenju svake poduzetničke vizije.

Što su Poduzetničke ćakule?

U Opatiji je prošle godine otvoren poduzetnički inkubator HUBBAZIA – Centar  za inovacije u turizmu. Radi se o novouređenom i moderno opremljenom prostoru koji u sklopu svojega programa nudi kvalitetne edukacije i program realiziranja poslovnih turističkih ideja.

VIDEO DANA:

Uz programe edukacija i radionica, dio programa su i eventi posvećeni spajanju poduzetnika, širenju mreže poduzetnika, obrtnika i studenata te izgradnji kvalitetne poduzetničke klime u gradu Opatiji, ali i okolici. Poduzetničke Ćakule će kroz 15 panela okupiti sve zainteresirane buduće i sadašnje poduzetnike, ali i sve one koje interesiraju poduzetničke teme kao što su: kako se odvažiti na poduzetništvo, kako razmišljati o vlastitom proizvodu ili usluzi u kontekstu razvoja opatijskog turizma, kako surađivati s jedinicama lokalne samouprave, kako se nositi s poteškoćama na poduzetničkom putu, a posebno – je li poduzetništvo previše zahtjevno, odnosno gdje i u čemu pronaći motivaciju za pokretanje vlastitog posla.

Cilj Poduzetničkih ćakula je pokrenuti poduzetnički impuls grada Opatije. To se namjerava u sklopu ovog  projekta učiniti kroz povezivanje mladih ili zainteresiranih za poduzetništvo s iskustvima postojećih poduzetnika različitih branši s našeg područja, zatim motiviranjem mladih i/ili zainteresiranih na pokretanje vlastitog biznisa – demistificiranjem poduzetništva, te međusobnom suradnjom poduzetnika, umrežavanjem, dijeljenjem iskustava, spajanjem jedinice lokalne samouprave i stanovništva na općoj razini podizanja cjelokupnog turističkog proizvoda destinacije.

O projektu HUBBAZIA

Riječ je o projektu Grada Opatije koji je prvi takve vrste u Hrvatskoj. Projekt HUBBAZIA – Centar za inovacije u turizmu, sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta iznosi 2.5 milijuna kuna od čega EU sufinancira s 1.9 milijuna kuna, odnosno 83.6%.

Projektom su se obuhvaćena dva temeljna cilja:

  1. Adaptacija i moderno opremanje prostora suterena Vile Antonio u svrhu aktivnosti projekta, te svrhu širenja ponude za mlade, nezaposlene, za kreativce, studente i sl.
  2. Organizacija edukacija za poduzetnike početnike koji žele razvijati svoje poslovne ideje, a u cilju jačanja poduzetništva.

Program inkubacije poduzetničkih ideja u turizmu provodi se u suradnji sa Visokom poslovnom školom PAR. Sve radionice i edukacije su besplatne, čak je osiguran i potrošni materijal i pribor.

Glavni cilj projekta je osnažiti razvoj poduzetništva koji će dodatno jačati kompetencije i vještine poduzetnika putem raznih edukacija i radionica. Posljedično povećati zapošljavanje, otvoriti nova radna mjesta, jačati konkurenciju i stvarati novu poduzetničku snagu za razvoj cijele zemlje.

Sve radionice i edukacije su besplatne, čak je osiguran i potrošni materijal i sav potreban pribor. Ulazi na sva događanja u sklopu projekta su besplatna i otvorena za javnost, a korištenje prostora za korisnike je također bez naknade.

Uz predavanja i radionice, u projektu je moguće sudjelovati i u dane otvorenih vrata kada možete doći do besplatnih poslovnih savjeta ukoliko imate ili tek želite otvoriti malo ili srednje poduzeće. Termini besplatnih poslovnih savjetovanja biti će dostupni na web i facebook stranici projekta.

Grad Opatija poziva sve zainteresirane da nam se jave preko naše web stranice hubbazia.opatija.hr ili na e-mail: hubbazia@opatija.hr, a aktivni smo i na Facebooku i Instagramu.

Kontakti:

Tomislav Lesinger

Voditelj HUBBAZIE

0995269294

hubbazia@opatija.hr

Ljiljana Vidmar Erjavac

Glasnogovornica Grada Opatije

0994659229

glasnogovornica@opatija.hr

Ana-Marija Vizintin

PRAVA PORUKA

0955337775

info@pravaporuka.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari