Grad Rijeka, gradska komunalna i trgovačka društva doniraju 800 tisuća kuna Klinici za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka

Foto: ilustracija

Taj će uređaj zamijeniti dotrajali postojeći rtg pojačivač, čime će se smanjiti rizici za male pacijente

Grad Rijeka i gradska komunalna i trgovačka društva donirat će sredstva za nabavu mobilnog uređaja „C-luk“ (rtg. pojačivača) Klinici za dječju kirurgiju, pre nose mrežne stranice Grada Rijeke.

Grad Rijeka izdvojit će 400 tisuća kuna, a gradska komunalna društva „Vodovod i kanalizacija“, „Autotrolej“, „Kozala“ i „Čistoća“, te trgovačka društva „Energo“, „Rijeka promet“, „Rijeka plus“ i „Poslovni sustavi“ dodatnih 400 tisuća kuna za nabavu mobilnog uređaja „C-luk“ (rtg. pojačivač) čija vrijednost iznosi milijun i dvjesto tisuća kuna.

Taj će uređaj zamijeniti dotrajali postojeći rtg pojačivač, čime će se smanjiti rizici za male pacijente (zbog niske rezolucije slike, djecu se do sada izlagalo nešto dužem zračenju), djecu se nakon kirurških zahvata više neće trebati prevoziti na druge lokacije zbog radioloških snimanja a i usluga će djeci općenito biti dostupnija (sadašnji pojačivač je često bio u kvaru, te je usluga bila nedostupna).

Inače, Grad Rijeka, u skladu s mogućnostima redovito sudjeluje u sufinanciranju uređenja prostora, te nabave medicinske i nemedicinske opreme za KBC Rijeka, prenose mrežne stranice Grada Rijeke. Iz gradskog je proračuna u zadnjih 10 godina izdvojeno preko 10 milijuna kuna za poboljšanje uvjeta rada i kvalitetnije liječenje građana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari