NEK` VAS KIŠA NE SPRIJEČI: Od danas prodaja sadnica bilja po povoljnim cijenama na Trgu 111. brigade HV

Foto: Ilustracija

Povoljna prodaja traje danas i sutra u sklopu akcije „Više cvijeća, manje smeća“

U organizaciji Grada Rijeke, u sklopu akcije “Više cvijeća, manje smeća” građanima će se prodavati sadnice cvijeća i bilja, po povoljnim cijenama, i to u četvrtak i petak, 27. i 28. travnja, od 9 do 17 sati na Trgu 111. brigade HV.

“Više cvijeća, manje smeća” akcija je u sklopu projekta “Volim Hrvatsku”, u lokalnim okvirima “Volim Rijeku”, inicirana od strane Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), a provodi se na području Republike Hrvatske s ciljem podizanja opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanja i unapređivanja turističkog prostora te zaštite okoliša.

Akciju su najavile Maja Kordić Sekulić iz Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke i Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Prema riječima Maje Kordić Sekulić, akcija „Više cvijeća, manje smeća“ usmjerena je na sufinanciranje i provedbu pojedinih projekata ozelenjivanja i uređivanja zelenih površina na području grada te čišćenja i uklanjanja smeća.

U sklopu ove akcije, napomenula je Ines Boban Štiglić, stanovnici i korisnici poslovnih prostora na Korzu i u užem centru grada Rijeke potiču se na uređenje pročelja svojih stambenih i poslovnih prostora, i to cvijećem.

Naime, cvjetne sadnice i začinsko bilje prodavat će se građanima grada Rijeke po povoljnim cijenama u četvrtak i petak, 27. i 28. travnja, od 9 do 17 sati, na Trgu 111. brigade HV.

Sadnice i začinsko bilje prodavat će se po principu „kupiš 5, a dobiješ 10 sadnica“. Točnije, za svaku kupljenu sadnicu građani će, kao i proteklih godina, dobiti još jednu, istu takvu sadnicu. U želji da se u akciju uključi što veći broj stanovnika Rijeke, svaki će građanin moći kupiti najviše 5 sadnica, a za svaku kupljenu još će jednu dobiti na poklon.

U ponudi će se naći stajaće i viseće pelargonije jednostavnog ili duplog cvijeta, začinsko bilje – lavanda i ružmarin, sadnice različitog sjemenskog cvijeća: surfinije, verbene, dalije, lobelije, karanfila, begonije, impatiensa (vodenike), tagetesa (kadife), petunije i salvije, kao i različite trajnice.

Cijena sadnica iznosit će od 2.5 do 10 kuna.

Za prodaju će biti osigurano više od 26.000 sadnica od dobavljača Vrtlarije Terra Matulji, odabranog između tri ponuditelja u postupku nabave ispod zakonskog praga.

Cijelu akciju organizira i koordinira, od 2013. godine, Odjel gradske uprave za poduzetništvo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views