SUKLADNO NOVIM MJERAMA

Grad Rijeka izradio online obrazac za organizatore događanja u Rijeci; Preuzmite ga ovdje!

Foto: Riportal.hr/R.Z.

Nakon nove Odluke nacionalnog Stožera, Grad Rijeka je izradio online obrazac za organizatore događanja u Rijeci kako bi im olakšao slanje zahtjeva za izdavanje suglasnosti za organizaciju javnih događanja.

Stožer civilne zaštite RH donio je prošli tjedan Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera koja je stupila na snagu u ponedjeljak, 26.7.2021. i odnosi se, između ostalog, i na područje Primorsko-goranske županije.

Tom je Odlukom propisano da organizatori javnih događanja i okupljanja na kojima sudjeluje više od 50 osoba te organizatori sajmova i gospodarskih priredbi, najkasnije 7 dana prije održavanja događaja moraju od lokalnih stožera (gradskog i županijskog) zatražiti prethodnu suglasnost za organizaciju ovakvih događanja. Organizatori događanja lokalnim stožerima šalju obavijest o namjeri organizacije takvog okupljanja i u toj obavijesti ujedno traže suglasnost za održavanje.

S tim u vezi Grad Rijeka je izradio online obrazac za organizatore događanja kako bi im olakšao slanje obavijesti/zahtjeva za suglasnost za organizaciju javnog događanja. Obrazac je dostupan s naslovnice portala Grada Rijeke (www.rijeka.hr) i na portalu e-usluga Grada Rijeke (http://gov.rijeka.hr/), jednostavno se popunjava i elektroničkim putem stiže Stožeru civilne zaštite Grada Rijeke.

Temeljem ispunjenog i poslanog obrasca (koji predstavlja obavijest Organizatora odnosno njegov Zahtjev za suglasnost), Stožer civilne zaštite Grada Rijeke u roku od 2 dana donosi odluku o davanju ili uskrati suglasnosti za javno događanje te svoju odluku, skupa sa zaprimljenim zahtjevom za izdavanje suglasnosti, dostavlja Stožeru civilne zaštite županije Primorsko-goranske.

Županijski stožer svoju odluku o davanju ili uskrati suglasnosti donosi u roku od 2 dana i, ukoliko je s održavanjem javnog okupljanja suglasan, svoju odluku dostavlja gradskom stožeru civilne zaštite.

Organizatora događanja o suglasnosti ili uskrati suglasnosti obavještava Stožer civilne zaštite Grada Rijeke elektroničkom poštom (mailom).

Ako županijski i gradski stožer u svojim odlukama nisu suglasni, županijski stožer obje odluke dostavlja Stožeru civilne zaštite RH koji donosi konačnu odluku o davanju ili uskrati suglasnosti za održavanje javnog događaja.

Epidemiološke mjere iz spomenute Odluke Stožera civilne zaštite RH, na snazi su do 15. kolovoza 2021.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari